Volei de Liga Campionilor la Târgu Mureș! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 467 Vizualizări

Volei de Liga Campionilor la Târgu Mureș!

O nouă confruntare de Liga Campionilor în Sala Polivalentă din Târgu Mureș! Campioana României la volei feminin, Volei Alba Blaj, întâlnește miercuri, 1 februarie, campioana Franței, Volero Le Cannet, în penultima etapă a grupei B din Liga Campionilor. Partida va începe la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Meciul de miercuri este decisiv pentru ocuparea poziției secunde în grupa B. Volei Alba Blaj are nevoie de o victorie de 3 puncte, 3-0 sau 3-1, pentru a spera la ocuparea locului doi, calificant în faza următoare a competiției. În tur, la Le Cannet, campioana Franței s-a impus cu 3-2.

În clasamentul grupei B conduce Vero Volley Milano (10 puncte), urmată de Volero Le Cannet (8 puncte), Volei Alba Blaj (4 puncte) și Prometey Dnipro (2 puncte).

Meciul din luna decembrie a reprezentat prima victorie a campioanei Franței în disputele cu Volei Alba Blaj, precedentele patru fiind adjudecate de campioana României. De numele Le Cannet ne leagă un moment important și istoric pentru Volei Alba Blaj. Pe 27 octombrie 2015, Volei Alba Blaj debuta cu victorie în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, Liga Campionilor. Campioana României, Volei Alba Blaj, învingea vicecampioana Franței, Rocheville Le Cannet, în deplasare, cu 3-1, în grupa F a Ligii Campionilor, rezultat dublat, ulterior, tot de o victorie cu 3-1, în returul de la Sibiu, din 26 ianuarie 2016. Rocheville Le Cannet a devenit, din 2018, Volero Le Cannet, după ce celebra echipă Volero Zürich s-a mutat cu arme și bagaje în Franța, într-un campionat mult mai puternic.

Cele două echipe s-au întâlnit și anul trecut, în sferturile de finală ale Cupei CEV, în ambele meciuri impunându-se Volei Alba Blaj. Echipa noastră a câștigat manșa tur, de la Târgu Mureș, disputată în 25 ianuarie, cu 3-0, iar în returul de la Le Cannet, din 15 februarie, s-a impus, cu 3-2, obținând biletele pentru semifinalele Cupei CEV.

Volei Alba Blaj, înființată în 2011, este cea mai de succes echipă de club de volei feminin din România din ultimii ani, echipa din Mica Romă fiind finalistă a Ligii Campionilor și vicecampioană a Europei (2018), finalistă a Cupei CEV (2019), finalistă a Cupei Challenge (2021) și semifinalistă a Cupei CEV (2022). Pe plan intern, Volei Alba Blaj a câștigat șase titluri de campioană a României (2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2022), patru Cupe ale României (2017, 2019, 2021, 2022) și o Supercupă a României (2021).

Volei Alba Blaj își dispută și în acest an meciurile de pe teren propriu din cupele europene în Sala Polivalentă din Târgu Mureș, unde campioana României a mai găzduit, începând cu anul 2019, partide din Liga Campionilor, Cupa CEV și Cupa Challenge.

Volei Alba Blaj va reveni la Târgu Mureș miercuri, 8 februarie, când va întâlni campioana Ucrainei, SC „Prometey” Dnipro, în ultima etapă a Grupei B. Partida se va disputa de la ora 19.00, în Sala Polivalentă din Târgu Mureș, tot de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

În Liga Campionilor la volei feminin, ediția 2022/2023 participă 20 de echipe, împărțite în cinci grupe. Primele clasate se vor califica în sferturile de finală ale competiției, iar ocupantele locurilor 2 din fiecare grupă și cel mai bun loc 3 vor disputa un playoff de calificare în faza „sferturilor”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE