Home / Administratie / Certificatele de stare civilă plastifiate, nule de drept

Certificatele de stare civilă plastifiate, nule de drept

Distribuie

În conformitate cu prevederile legale aplicabile activității de stare civilă este interzisă modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă.

”Certificatele de stare civilă (certificatele de naștere, căsătorie, deces) plastifiate ori modificate sau completate fără drept sunt nule. Titularii certificatelor de stare civilă sau reprezentanții legali ai acestora pot solicita eliberarea unui nou certificat de stare civilă la: Primăria (Serviciul de stare civilă) care are în păstrare registrul de stare civilă, Primăria (Serviciul de stare civilă) locului de domiciliu sau reședință al titularului actului de stare civilă. Certificatele de deces se eliberează membrilor familiei sau persoanelor îndreptățite. Certificatele de stare civilă se pot elibera și altor persoane împuternicite pe bază de procură specială, precum și avocaților împuterniciți de către titulari, de către reprezentanții legali ai acestora sau de către persoanele îndreptățite în baza împuternicirii avocațiale emise cu respectarea prevederilor legale”, a informat Claudia Trif, director executiv al Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Târgu Mureș.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Mureș: Ședință de pregătire a alegerilor din 9 iunie

Distribuie Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș a găzduit joi, 11 aprilie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.