Home / Cultură / „Unde este paharul lui Bernády?”, campanie prelungită de Muzeul Județean Mureș

„Unde este paharul lui Bernády?”, campanie prelungită de Muzeul Județean Mureș

Distribuie

Muzeul Județean Mureș prelungește campania de colectare obiecte intitulată „Unde este paharul lui Bernády?” până la sfârșitul lunii februarie 2023.
Pornind de la expoziția realizată în mare parte din memoria colectivă a orașului în Camera memorială Bernády din Palatul Culturii, și după mai bine de 10 ani de cercetări științifice, Muzeul Județean Mureș pregătește reamenajarea și modernizarea spațiul expozițional dedicat edilului orașului cu un concept nou de expunere al obiectelor, documentelor și informațiilor legate de personalitatea complexă a celui care a transformat imaginea orașului, facilitând construcția celor mai importante clădiri din oraș, prin sistemul propriu de relații diplomatice.
”Așa cum vă spuneam la începutul campaniei, pregătirea expoziției vizează atât rezultatele cercetărilor ştiinţifice, cât implicarea activă a publicului, pentru care se realizează în definitiv această expoziție. Astfel, reluăm apelul public inițiat în 15 decembrie 2023 către târgumureșeni și către toți cei interesați de personalitatea marcantă a lui Bernády György, care posedă sau au cunoștințe legate de fotografii, documente vechi sau au obiecte personale din epoca edilului și sunt disponibile spre a fi împrumute specialiștilor muzeului pentru a fi expuse”, a precizat Liliana Lirca, PR al Muzeului Județean Mureș.
Pregătirea expoziției are la bază proiectul expozițional câștigat de Muzeul Județean Mureș prin Programul Genius 2022-2023 al Fondului Cultural Național Maghiar.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Expoziția ”Mineralia” revine la Târgu Mureș

Distribuie Expoziția cu vânzare „Mineralia” revine la Târgu Mureș, în Piața Trandafirilor 11, în incinta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.