Home / Slider / 5 adăposturi de câini pe județ. Decât atât.

5 adăposturi de câini pe județ. Decât atât.

Distribuie

Mii de câini sunt eutanasiați în fiecare an, in adăposturi, deoarece nu sunt adoptați. Prin castrarea si sterilizarea exemplarelor care nu sunt valoroase pentru perpetuarea rasei, contribui la scăderea numărului de câini din adăposturi. Încurajăm adopția câinilor care sunt deja în adăposturi!

Sterilizarea este obligatorie! Proprietarii de animale de companie de rasă comună, sunt obligați să le sterilize și să le microcipeze. Amenzile pentru neconformare ajung la zeci de mii de lei.

În perioada septembrie-decembrie 2022, lucrătorii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Mureș, au efectuat activități de verificare a modului de gestionare a problematicii câinilor fără stăpân de pe raza Județului Mureș, constatându-se faptul că pe raza acestuia funcționează un număr de 5 adăposturi publice pentru câini.

Biroul pentru Protecția Animalelor a notificat autoritățile publice locale, aducându-li-se la cunoștință prevederile Ordonanței de Urgență nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. În urma acestor demersuri, a aplicat la sfârșitul anului 2022 sancțiuni contravenționale la 99 de unități administrativ teritoriale care nu dețin servicii de ecarisaj și/sau adăposturi pentru câini fără stăpân. Toate cele 99 de unități sancționate au luat la cunoștință despre prevederile legale pe care trebuie să le respecte, activitatea în acest domeniu fiind monitorizată în continuare de către Biroul pentru Protecția Animalelor.

Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, se implică în aplicarea legislației aflate în vigoare în domeniul gestionării câinilor fără stăpân, cât și a protecției animalelor pe raza întregului județ.

 Astfel în anul 2022 au fost înregistrate și soluționate un nr. de 132 de petiții primite de la cetățeni și 24 de lucrări diverse, fiind aplicate un număr de 334 de sancțiuni contravenționale în valoare de 182.000 lei, în special pentru nerespectarea obligațiilor proprietarilor de sterilizare, microcipare/înregistrare și a condițiilor de sănătate, bunăstare și deținere a animalelor.

De asemenea, au fost înregistrate un nr. de 67 dosare penale, în două dintre cazuri fiind luată măsura reținerii față de suspecți pentru infracțiuni privind cruzimi față de animale.

În anul 2022, au fost emise un număr de 25 de ordine de plasare în adăpost pentru animale aflate în pericol, respectiv 8 câini, 10 suine, 5 bovine și 2 cabaline.

 

De asemenea, verificati

VIDEO. Premiera spectacolului GGWorld

Distribuie Teatrul pentru Copii și tineret Ariel din Târgu Mureș va găzdui joi, 18 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.