România este pe ultimul loc în UE la capitolul democrație Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

România este pe ultimul loc în UE la capitolul democrație

România este pe ultimul loc în rândul țărilor Uniunii Europene la capitolul democratie si pe locul 62 in lume, cu un scor de 6,45 – potrivit indexului anual al democratiilor intocmit de grupul britanic The Economist, un clasament anual ce ia in calcul cinci criterii si care ierarhizeaza anul acesta 167 de tari, informeaza news.ro.
Studiul are patru zone de clasificare: regimuri autoritare, regimuri hibride, democratii deficitare si democratii depline.
Pentru intocmirea clasamentului, sunt luate in calcul cinci categorii de criterii: procesele electorale si pluralismul, functionarea guvernului, participarea politica, cultura politica si libertatile civile.

Cu un scor de 6,45, Romania se incadreaza la „democratii deficitare”, la fel ca majoritatea statelor din Europa Centrala si de Est (cu exceptia Austriei, considerata democratie deplina), la care se adauga Portugalia, Italia, Belgia, Grecia si Cipru.

Statele nordice, plus Franta, Spania si Germania se incadreaza la „democratii depline”.

In clasamentul general, care cuprinde 167 de tari, Romania ocupa locul 62, in timp ce Bulgaria este pe 57 (scor 6,53), Ungaria este pe locul 56 (scor 6,64), iar Polonia pe locul 47 (scor 7,04).

Austria ocupa locul 20, cu un scor de 8,20.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE