Câți români, maghiari și romi trăiesc în județul Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 13713 Vizualizări

Câți români, maghiari și romi trăiesc în județul Mureș

Structura populației din județul Mureș după ponderea principalelor etnii, conform rezultatelor provizorii ale Recensământului din 2021 a fost anunțată, recent, prin intermediul unui comunicat de presă remis de către conducerea Direcției Județene de Statistică Mureș.

Potrivit sursei citate, informația privind etnia a fost disponibilă pentru 463.815 de persoane, din totalul celor 518.193 de persoane care formează populația rezidentă a județului Mureș.

”S-au declarat români 252.400 de persoane (54,4%). Populația de etnie maghiară este de 165.014 de persoane (35,6%) cea de etnie romă 44.880 de persoane (9,7%) iar de altă etnie s-au declarat un număr de 1.521 de persoane (0,3%)”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, la Recensământul din anul 2021 înregistrarea etniei, limbii materne și a religiei s-a făcut pe baza liberei declarații a persoanelor recenzate.

”Pentru persoanele care au refuzat să declare aceste trei caracteristici, precum și pentru persoanele pentru care informațiile au fost colectate indirect din surse administrative, informația nu este disponibilă pentru aceste trei caracteristici. Ca urmare, structurile prezentate în continuare pentru cele trei caracteristici etno-culturale sunt calculate în funcție de numărul total de persoane care șiau declarat etnia, limba maternă și respectiv religia și nu în funcție de numărul total al populației rezidente”, se mai precizează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE