Home / Slider / Câți români, maghiari și romi trăiesc în județul Mureș

Câți români, maghiari și romi trăiesc în județul Mureș

Distribuie

Structura populației din județul Mureș după ponderea principalelor etnii, conform rezultatelor provizorii ale Recensământului din 2021 a fost anunțată, recent, prin intermediul unui comunicat de presă remis de către conducerea Direcției Județene de Statistică Mureș.

Potrivit sursei citate, informația privind etnia a fost disponibilă pentru 463.815 de persoane, din totalul celor 518.193 de persoane care formează populația rezidentă a județului Mureș.

”S-au declarat români 252.400 de persoane (54,4%). Populația de etnie maghiară este de 165.014 de persoane (35,6%) cea de etnie romă 44.880 de persoane (9,7%) iar de altă etnie s-au declarat un număr de 1.521 de persoane (0,3%)”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, la Recensământul din anul 2021 înregistrarea etniei, limbii materne și a religiei s-a făcut pe baza liberei declarații a persoanelor recenzate.

”Pentru persoanele care au refuzat să declare aceste trei caracteristici, precum și pentru persoanele pentru care informațiile au fost colectate indirect din surse administrative, informația nu este disponibilă pentru aceste trei caracteristici. Ca urmare, structurile prezentate în continuare pentru cele trei caracteristici etno-culturale sunt calculate în funcție de numărul total de persoane care șiau declarat etnia, limba maternă și respectiv religia și nu în funcție de numărul total al populației rezidente”, se mai precizează în comunicat.

(Redacția)


Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Corala ”Armonia”, recital de suflet în biserica din Ibănești Sat

Distribuie Într-o însorită zi din mijlocul Postului Mare, credincioșii din Ibănești au avut parte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.