Home / Învățămînt / Cvartetul Tiberius, lecție muzicală educativă la Colegiul ”Petru Maior”

Cvartetul Tiberius, lecție muzicală educativă la Colegiul ”Petru Maior”

Distribuie

Elevii Colegiului ”Petru Maior” din Reghin au avut parte recent de o inedită lecție muzicală educativă protagoniști fiind Cvartetul de coarde Tiberius al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș. Inițiativa unui asemenea demers educativ aparține profesorului de muzică Molnár Endre prin care se dorește educarea elevilor în spiritul artei, al frumosului, loc unde muzica ocupă un loc central.

„La acest eveniment au participat elevii claselor VIII- XII, secția maghiară. Pe parcurs, acestora li s-au alăturat elevii clasei a VI-a, întrucât oricum aveau în program oră de educație muzicală. In cele ce urmează, intenționăm organizarea unor concerte educative și pentru secția română”, a precizat Molnár Endre, profesor de muzică în cadrul Colegiului ”Petru Maior” din Reghin.

Auditoriul a avut parte de un program cât se poate de special oferit de Cvartetul de coarde Tiberius al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, pornind de la binecunoscuta Eine kleine Nachtmusik, compoziție W. A. Mozart, continuând apoi cu Bartók Béla: Dansuri populare românești, iar la final, cei prezenți au putut ascula Hungarian dance No. 5 de Johannes Brahms.

„Participarea la concerte de muzică clasică este extrem de importanta pentru oricine, deoarece acesta oferă posibilitatea de a asimila valori adevărate prin magia muzicii. Muzica reprezintă bazele dezvoltării noastre sufletești. Mai multe cercetări în domeniu dovedesc faptul că prin muzica ne putem dezvolta abilitățile cognitive, memoria, dar și alte aspectele sesizate de mine, din experiența personală”, a spus prof. Molnár Endre.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Corala ”Armonia”, recital de suflet în biserica din Ibănești Sat

Distribuie Într-o însorită zi din mijlocul Postului Mare, credincioșii din Ibănești au avut parte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.