Home / Business / Liniște la Aeroportul ”Transilvania”

Liniște la Aeroportul ”Transilvania”

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat joi, 2 februarie, într-o ședință ordinară de lucru, Harta strategică de zgomot la Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureş.

”Potrivit legii, la nivelul Aeroportului ”Transilvania” Târgu Mureş sarcina de elaborare şi transmitere către autorităţile de mediu a hărţilor strategice de zgomot revine RA Aeroport ”Transilvania” Târgu Mureş, în calitatea sa de administrator al infrastructurii, Consiliului Judeţean Mureş revenindu-i obligaţia de aprobare a acestora. Ultima hartă strategică de zgomot la Aeroportul Transilvania Târgu Mureş a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 80/2019”, se menționează în Referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, document întocmit de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Harta strategică de zgomot a fost întocmită de către o echipă de experți de la SC Cepstra Grup SRL în luna noiembrie 2022 și nu consemnează ”depășiri ale valorilor limită” ale zgomotului.

”Conform precedentei cartări strategice de zgomot nu s-au impus luarea de măsuri specifice de reducere sau prevenire a expunerii la zgomot a populației întrucât nu au fost evidențiate depășiri ale valorilor limită reglementate anterior”, se arată în document.

Conținutul integral al documentului poate fi lecturat la următoarea adresă web:

https://ro.cjmures.ro/wp-content/uploads/2023/01/anexa-11.pdf

(Redacția)


De asemenea, verificati

Corala ”Armonia”, recital de suflet în biserica din Ibănești Sat

Distribuie Într-o însorită zi din mijlocul Postului Mare, credincioșii din Ibănești au avut parte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.