Pasaj rutier subteran în zona Cocoșul de Aur Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7793 Vizualizări

Pasaj rutier subteran în zona Cocoșul de Aur

Situația privind noul pod peste râul Mureș a fost readusă în actualitate joi, 2 februarie, de președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, în cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentanți din conducerea PNL Mureș.

Potrivit acestuia, inițiativa construirii unui pod peste râul Mureș care să lege zona Aleea Carpați de Cartierul Unirii are în spate susținerea a 10.000 de semnături din partea târgumureșenilor,

„Cred că 10.000 de semnături pentru construirea unui element de infrastructură rutieră nu au mai fost strânse în Târgu Mureș niciodată.  Poate părea un lucru mare sau unul mic, cert este că, după ultimul rezultat al recensământului de anul trecut, avem de-a face cu semnăturile la aproape 9% din populația Târgu Mureșului. Dacă am depune un efort și mai mare, am putea să strângem și 20 sau chiar 30.000 de semnături, pentru că în Târgu Mureș încă nu s-a construit nimic nou de către autoritățile publice după Revoluție. Primul lucru nou care va fi construit de la zero va fi Institutul Inimii. Primul pod nou care poate fi construit la Târgu Mureș ar fi acest pod. Supun atenției împrejurarea că municipiul Târgu Mureș și generația noastră a pierdut deja șase luni de zile din timpul de implementare al acestui proiect și preferăm să vorbim tot despre alte lucruri, despre alte poduri și nu cel care are astăzi toate avizele necesare și poate fi construit. Am decis prin hotărâre de birou susținerea proiectului de hotărâre în Consiliul Local intitulat „Proiectare pod de legătură peste râul Mureș între Aleea Carpați și cartierul Unirii”. Vom susține mai departe acest proiect care sper să și treacă. Am avut și vom avea contacte cu colegii noștri din Consiliul Local și mi-ar plăcea mult ca spre exemplu, din economiile bugetare de la sfârșitul anulului, după ce vom avea proiectul tehnic, să trecem direct la achiziția publică pentru execuția lucrării”, a precizat Ciprian Dobre.

Pasaj rutier subteran

Altă propunere a liberalilor mureșeni este legată de construirea unui pasaj rutier subteran în zona Cocoșului de Aur.

„Încă un punct de interes pe agenda noastră este realizarea în acest an a unui studiu de fezabilitate privind un pasaj rutier subteran în intersecția de la ”Cocoșul de Aur”, care să facă legătura între strada Sinaia și Piața Matei Corvin, cu ramificații spre Cuza Vodă, respectiv spre strada Tamás Ernő. Într-adevăr, s-a vorbit foarte mult despre faptul că un nou pod nu rezolvă problema intersecției de la Cocoșul de Aur. Am avut câteva discuții cu specialiști în domeniul circulației rutiere și cam asta a fost soluția ce s-a desprins, realizarea unui pasaj rutier subteran între strada Sinaia și Piața Matei Corvin. Din acest punct de vedere, construirea unui pod și realizarea acestui pasaj, de asemenea primul din municipiul Târgu Mureș după Revoluție ar descongestiona în proporție de peste 70% circulația de la intersecția Cocoșul de Aur, respectiv sensul giratoriu”, a precizat Ciprian Dobre.

Soluții pentru transportul elevilor

La capitolul propuneri, președintele PNL Mureș a adus în atenția transportul elevilor din Cartierul Unirii spre unitățile de învățământ de peste podul Mureș.

„În ședința pe care am avut-o la început de an am am hotărât împreună cu colegii noștri de la municipiu să demarăm o discuție la nivelul executivului Primăriei Municipiului Târgu Mureș și să căutăm împreună soluții în ce privește transportul elevilor de dincolo de pod, din cartierul Unirii, pentru că suntem ca în Evul Mediu, copiii care au avut neșansa să nască sau să locuiască dincolo de râul Mureș au o problemă cu mersul la școală. Ca și o soluție, am propus o rețea de transport urban a elevilor în care fiecare școală să aibă 2-3 microbuze destinate și să ridice copiii din cartierul Unirii și să-i ducă în mod supravegheat și în siguranță către școli, respectiv către Colegiul ”Papiu”, către Colegiul ”Unirea”, către Școala 10, către Școala 2, acolo unde cu precădere își duc locuitorii din ”Unirii” copiii. Cred că asta ar fi încă o soluție de diminuare a traficului între ora 7 și 8 dimineața. Evident, asta nu exclude cele două mari proiecte despre care am vorbit, podul din Aleea Carpați spre Cartierul Unirii, respectiv pasajul subteran care să lege strada Sinaia cu Piața Matei Corvin”, a conchis Ciprian Dobre.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE