Home / Administratie / Ungheni, singurul oraș cu populație în creștere din județul Mureș

Ungheni, singurul oraș cu populație în creștere din județul Mureș

Distribuie

Conform rezultatelor provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 populația rezidentă a județului Mureș este de 518.193 de persoane, în scădere cu 32.653 față de recensământul precedent, din octombrie 2011.

Statisticile sunt unele care în mare măsură subliniază un ”exod” am putea spune, al populației mureșene din mediul urban spre cel rural, astfel se pot explica datele puse la dispoziție de către Institutul Național de Statistică, Direcția Județeană de Statistică Mureș.

Consultând o situație ce compară populația rezidentă a municipiilor și orașelor de la nivelul județului Mureș, date ale Recensămintelor din 2011 și 2021, observăm faptul că în cazul mediului urban singura localitate care are date demografice în creștere este orașul Ungheni. Astfel, orașul Ungheni situat la aproximativ 12 kilometri distanță de municipiul reședință de județ este singura localitate din mediul urban care în ultimii 11 ani figurează cu o creștere a populației locale, cu procentul de 0,89% (62 de persoane) la nivelul întregului județ.

Toate acestea în contextul în care cele mai concrete exemple de scădere a populației în valori absolute la nivelul mediului urban înregistrate în decursul ultimului deceniu sunt municipiul Târgu Mureș (116.033 locuitori, minus 13,6% față de populația din 2011) și municipiul Sighișoara (23.927 locuitori, minus 14,9% față de populația din 2011), însă nu și singurele.

Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, nu se arată surprins de acest rezultat al recensământului.

”Desigur, mă bucur de faptul că una dintre politicile proprii pe care le-am adoptat în urmă cu ani buni în urmă, dă rezultate după mai bine de un deceniu. Atragerea de noi locuitori, noi familii, pe raza orașului Ungheni a fost și continuă să fie un punct pe care îl susțin prin proiectele și viziunea pe care o am pe termen lung pentru comunitatea pe care o reprezint. Toate acestea nu se pot realiza însă fără motive întemeiate pe care să le oferim locuitorilor noștri să le aibă în primul rând pentru a rămâne acasă, iar mai apoi, pentru a atrage noi familii să aleagă orașul Ungheni în detrimentul altor localități. Consider ca e doar o mică reușită determinată de viziunea pe care o propun în ultimii ani, aceea de a atrage investiții și investitori în orașul nostru, aceea de a sprijini orice familie să își construiască viitorul aici, de a avea posibilitatea de a alege locul de muncă aici și desigur de a se bucura de o viață cât mai facilă și mai practică pe teritoriul unității noastre administrative. Investițiile de până acum în modernizările și extinderile rețelelor de apă potabilă și canalizare, cele din segmentul infrastructurii rutiere de pe raza orașului și a localităților aparținătoare, dar și planurile de dezvoltare locală existente în prezent în aceste domenii, dar și în sfera mediului cultural, sportiv și nu în ultimul rând educațional, vor face ca aceste cifre să crească exponențial în următorii ani, iar locuitorii noștri să aibă un trai mai bun și mai liniștit în orașul Ungheni”, a declarat primarul orașului Ungheni.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Corala ”Armonia”, recital de suflet în biserica din Ibănești Sat

Distribuie Într-o însorită zi din mijlocul Postului Mare, credincioșii din Ibănești au avut parte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.