FOTO: Atelier de origami, la Muzeul Județean Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 304 Vizualizări

FOTO: Atelier de origami, la Muzeul Județean Mureș

27 de elevi din ciclul primar au participat luni, 6 februarie, la sediul administrativ al Muzeului Județean Mureș, la primul atelier de creație din cadrul programului ”Origami cu Raluca Dumitrescu”, intitulat ”Cross-ul broscuțelor.”

Atelierele creative oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăţa noţiuni din cultura niponă prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în acelaşi timp şi creativitatea, simțul estetic și curiozitatea pentru cultura japoneză.

Îndemânare, răbdare și atenție

Activitatea a debutat cu o întrecere a broscuțelor confecționate din hârtie, primite de la animatoarea evenimentului, iar mai apoi a continuat cu crearea, pas cu pas, a unei broscuțe.

Fiecare elev s-a străduit în confecționarea unei broscuțe proprii, sub îndrumarea șefei de secție a Laboratorului de Conservare și Restaurare, Raluca Dumitrescu. Timp de aproximativ o oră, elevii au dat dovadă de îndemânare și răbdare în crearea figurinei, aceasta nefiind una ușoară de realizat pentru vârsta lor.

“Ideea de confecționare de origami este mai veche, am experimentat-o cu ani în urmă în cadrul Clubul Elevilor, actual Palatul Copiilor. Făceam acest gen de activitate cu copiii, iar aceștia erau foarte încântați. Știam că va avea un real succes, aceștia fiind nerăbdători de a crea”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Raluca Dumitrescu.

“Sunt foarte încântată că am reușit sa facem modelul broscuței pană la urmă, cu toate că am fost mulți, copiii fiind cooperativi, se ajutau între ei. Unde nu știau cereau ajutorul, sunt foarte inventivi și intuitivi”, a adăugat Raluca Dumitrescu.

Majoritatea participanților la atelier au fost elevi din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială nr. 7 din Târgu Mureș, care au fost însoțiți de învățătoarea Letiția Sava.

“Activitatea de astăzi a fost una benefică, utilă, venind în ajutorul dezvoltării integrale a copiilor”, a mărturisit Letiția Sava.

Programul ”Origami cu Raluca Dumitrescu” va continua la Muzeul Județean Mureș, următorul atelier creativ care va avea tema ”Zborul cocorilor” fiind planificat pentru data de 6 martie.

Înscrierea copiilor se face telefonic la numărul 0749-912.992 sau la adresa de e-mail pr@muzeulmures.ro, taxa de participare fiind de 10 lei/ participant.

Casiana ZDERE-BÎNDILĂ

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE