FOTO: Târnosire de biserică în filia Păingeni, parohia Merișor Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 552 Vizualizări

FOTO: Târnosire de biserică în filia Păingeni, parohia Merișor

Sâmbătă, 4 februarie 2023, zi în care Biserica Ortodoxă face pomenirea de peste an a Sfântului Cuvios Isidor Pelusiotul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în filia Păingeni, parohia Merișor, protopopiatul Târgu-Mureş.

”Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din localitate, după care a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

Adresându-se celor prezenți, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Biserica este locul în care Hristos Domnul, Capul ei, coboară la poporul Său. Aici, precum arată filozoful Petre Țuțea, noi primim definiția omului. Dacă ar dispărea Biseria din istorie, zice el, istoria n-ar mai avea oameni. Ar dispărea și omul. Cred că are mare dreptate. Comuniunea omului cu Dumnezeu se realizează și se menține în ambianța Bisericii, unde avem Sfânta Liturghie, cu Adevărul evanghelic și Hrana euharistică. Uniți cu Hristos prin Cuvânt și Taină, ne împlinim menirea pe acest pământ și, totodată, înaintăm dinamic spre ținta sfințeniei”, au informat, prin intermediul unui comunicat, reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxă Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, la finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă apostolică de care a dat dovadă în activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele Marinel Suotean, preot al parohiei Merișor începând cu anul 2017, a fost hirotesit întru sachelar. ”De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la renovarea și înfrumusețarea locașului de închinare au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire. Biserica „Sfânta Treime” din Păingeni, existentă în anul 1700, a fost grav afectată de un obuz în anul 1942. Reparațiile generale au fost demarate în anul 2016, urmând să fie realizate numeroase lucrări de renovare a interiorului și exteriorului locașului de cult. În decursul anului 2019, biserica a fost împodobită cu haina picturii. Ulterior, locașul de închinare a fost înfrumusețat și înzestrat cu toate cele necesare cultului divin, fiind pregătit pentru târnosire”, a mai informat aceeași sursă.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE