Recunoștință părintelui Genu Oprea din partea ÎPS Irineu Ibanesti
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 511 Vizualizări

Recunoștință părintelui Genu Oprea din partea ÎPS Irineu

Credincioșii ortodocși din Ibănești Sat au avut parte de un oaspete special, pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu care a poposit duminică, 5 februarie la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavril” din localitate, biserivă păstorită de părintele Eugen Oprea.

„În Duminica a XXXIII-a după Rusalii, prima din perioada liturgică a Triodului, numită și „Duminica Vameșului și a Fariseului”, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din parohia Ibănești, protopopiatul Reghin. Chiriarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavril”.  În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Trebuie ca atunci când ne rugăm, să ne rugăm vorbind cu Dumnezeu, și nu lansând cuvinte în eter, în aer, gândindu-ne cumva la Dumnezeu ca la ceva abstract. Tatăl ceresc este foarte aproape de noi, ne iubește și poartă de grijă fiecăruia dintre noi în mod personal. De aceea, Sfântul Cuvios Arhimandrit Sofronie dă acest minunat îndemn: «Vorbește direct cu Dumnezeu. Nu trebuie să fii politicos cu Dumnezeu. Spune tot ce ai. Varsă tot necazul sufletului tău, așa cum vorbești cu cel mai apropiat prieten care te ascultă, te înțelege și care te iubește»”, informează reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

Hirotesit întru iconom-stavrofor

La finalul slujbei, în semn de aleasă considerație pentru activitatea depusă cu jertfelnicie în ogorul Bisericii lui Hristos, părintele paroh Genu Oprea a fost hirotesit întru iconom-stavrofor.

„Sunt extrem de bucuros și onorat în același timp pentru acestă distrincție primită din partea  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. Este o recunoaștere a  întregii mele  activități  preoțești pe care am avut-o vreme de 37 de ani, nu doar cea din Parohia  Ibănești Sat ci din celelalte biserici unde am slujit Cuvântul lui Dumnezeu, începând cu Parohia  Sângeru de Pădure, Filia Ernei, continuând apoi cu Parohia  Goreni și apoi cea din Ibănești Sat unde îmi desfășor activitatea în prezent. Pot spune că am făcut multe pentru comunitățile de creștini pe care le-am păstorit. Amintesc aici de munca la casa parohială și biserică, ca să mă refer la Parohia Ibănești. Chiar în cursul anului trecut am renovat complet biserica pe dinafară, lucrări care s-au ridicat la peste un milliard de lei vechi”, ne-a declarat părintele paroh Genu Oprea.

Momentul de sărbătoare a fost onorat cu prezența de numeroși credincioși de pe întreaga vale a Gurghiului, precum și numeroase oficialități locale și județene.

„Am adresat o invitație Înaltpreasfințitului Părinte Irineu să vină în parohia noastră să oficieze Sfânta Liturghie, invitație care a fost acceptată cu drag. Mai mult decât atât, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu s-a declarat încântat de zona noastră, și-a exprimat dorința să revină pe Valea Gurghiului, zonă dragă domnie sale. De asemenea, a fost încântat de slujba care s-a oficiat în biserica noastră, una din cele mai mari din Protopopiatul Reghin. La acest moment de sărbătoare au asistat credincioși nu doar din Ibănești Sat ci de pe toată Valea Gurghiului, biserica a fost arhiplină, cum rar se mai vede, poate doar de Paști. De asemenea ne-am bucurat de prezența unor oficialități de seamă, începând cu părintele Valentin Vârva, Protopul Ortodox al Reghinului, doamna prefect Mara Togenel, viceprimarul comunei Ibănești Marius Gliga care au asistat la slujba oficiată de Înaltpreasfinitul Părinte Irineu”, a precizat  părintele Genu Oprea.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE