Home / Politic / Valentin Bretfelean (PMP Mureș): ”Singurul președinte legal al partidului este Cristian Diaconescu”

Valentin Bretfelean (PMP Mureș): ”Singurul președinte legal al partidului este Cristian Diaconescu”

Distribuie

Un complet de judecată al Secției a III-a civilă și pentru cauze cu minori și de familie de la Curtea de Apel București a decis, în data de 1 februarie 2023, respingerea înregistrării în Registrul Partidelor Politice a lui Eugen Tomac în calitate de președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP).

”Tip soluție: Dispune rejudecarea. Soluția pe scurt: Admite recursurile. Casează încheierea recurată şi trimite cererea introductivă şi cererile de intervenţie spre soluţionare primei instanţe, în condiţiile articolului 25 din Legea nr. 14/2003. Definitivă. Pronunţată azi, 1 februarie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei”, se precizează în soluția dată de Curtea de Apel București, publicată pe portalul instanțelor din România, www.portal.just.ro.

Practic, procesul prin care a fost contestată înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul Partidelor Politice din România în calitate de președinte al PMP după Congresul Extraordinar al PMP din data de 19 februarie 2022 va fi rejudecat, iar până la o decizie definitivă a instanței Cristian Diaconescu apare în Registrul Partidelor Politice din România în calitate de președinte al PMP.

”Puciul organizat la București este ilegal”

În județul Mureș, unul dintre susținătorii lui Cristian Diaconescu este consilierul județean Valentin Bretfelean. Numit în luna martie 2022 de către Cristian Diaconescu în funcția de președinte interimar al filialei Mureș a PMP, pentru o perioadă de șase luni, Valentin Bretfelean a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că ”singurul președinte legal al partidului este Cristian Diaconescu.”

”Ca de obicei atunci când se ajunge în instanță într-un proces, indiferent pe ce temă e procesul, sau la ce nivel al instanței este acesta, Judecătorie, Tribunal, Curte de Apel, este caducă și superfluă declarația celor care sunt sau se consideră oameni politici, în sensul că instanța este cea care decide. În acest caz, instanța a decis explicit faptul că puciul organizat la București este ilegal deoarece la Curtea de Apel a fost prezentat un Statut fals, iar de aici se poate ajunge inclusiv la cauze penale pentru concurs de infracțiuni cum ar fi fals, uz de fals, fals intelectual, și tot această instanță a confirmat faptul că singurul președinte legal al partidului este Cristian Diaconescu, care de altfel este și președintele înscris în Registrul Partidelor. Pe cale de consecință, orice alte persoane numite în funcții de către altcineva decât Cristian Diaconescu nu pot fi considerate conducători de structuri în organizațiile politice din teritoriu”, a afirmat consilierul județean Valentin Bretfelean, care o are alături în ”tabăra Diaconescu din județul Mureș” și pe consilierul județean Mihaela Natea.

”Eu am fost numit de Cristian Diaconescu pe o perioadă de interimat, aceasta poate fi prelungită exclusiv de către Cristian Diaconescu. Atât eu, cât și colega mea Natea Mihaela ne-am abținut pe timpul derulării procesului în a face declarații publice, nu am fost vocali, nu am ieșit în media cu comunicate, nu am participat la emisiuni televizate pentru că nu poți să-ți arogi niște calități atâta timp cât în instanță se află pe rol tocmai un proces privind calitatea pe care tu ți-o arogi de la sine, singur. Or, cred că din acest moment lucrurile sunt mai mult decât clare și explicite și cu aceasta cred că s-a încheiat capitolul unor divergențe privind conducerea legală a acestei formațiuni politice”, a fost de părere Valentin Bretfelean.

”Nu vrem să ne facem reclamă atâta timp cât este un proces pe rol”

Totodată, consilierul județean PMP a mai spus că ”justiția este deasupra tuturor, chiar și deasupra celor care se cred mai importanți decât legea” și și-a rugat colegii de partid ”să se abțină în a face declarații atâta timp instanța nu s-a pronunțat definitiv”.

”La județul Mureș și la Târgu Mureș noi am avut chiar și o întâlnire cu peste 60 de participanți. Nu facem tam tam din asta și nu vrem să ne facem reclamă atâta timp cât este un proces pe rol. Până la o hotărâre definitivă nu vrem să inducem în eroare opinia publică pentru că de fapt asta am face. Noi s-ar putea să pierdem procesul, s-ar putea să-l câștigăm. Îi rog pe toți care cât de cât au cunoștințe de drept și se vor a fi politicieni să se abțină în a face declarații atâta timp instanța nu s-a pronunțat definitiv”, a conchis Valentin Bretfelean.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.