Home / Slider / Alertă alimentară! Chipsuri retrase de urgență de la vânzare

Alertă alimentară! Chipsuri retrase de urgență de la vânzare

Distribuie

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la vânzare a unui lot de chipsuri, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

 „Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. ”,  informează ANSVSA.

Acrilamidă este o substanţă potenţial toxică și nocivă pentru sănătate. Acetamidă se formează în mod natural atunci când alimentele care conțin amidon sunt prăjite sau coapte. Cartofii prăjiți pai, biscuiții, fursecurile, pâinea prăjită, caramelul, carnea prăjită, chipsurile, cerealele glazurate, papanașii, gogoșile, fast-food-ul – toate conțin acrilamidă.

Acrilamida este în mod curent clasificată ca făcând parte din Grupul B2, ce conține cancerigeni umani probabili. Cercetările arată că acrilamida este o neurotoxină care poate leza funcționarea sistemului nervos.

Persoanele care au achiziționat produsul sunt rugate sa nu îl consume și să îl returneze la magazinele de la care l-au achiziționat, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia, până la data de 17 martie.

Lista completă cu loturile și magazinele unde produsele au fost restrase o găsiți AICI.


De asemenea, verificati

Depășiri ale pragului admis de particule în suspensie la Târgu Mureș

Distribuie În conformitate cu obligațiile legale, Primăria Municipiului Târgu Mureș informează locuitorii asupra faptului că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.