Home / Stiri regionale / SlanăFest, concurs de slănină și produse afumate

SlanăFest, concurs de slănină și produse afumate

Distribuie

Cea mai bună slănină din judeţul Covasna, dar şi cele mai delicioase preparate afumate din carne vor fi desemnate în cadrul primei ediţii locale a festivalului SlanăFest, ce va avea loc în perioada 10-12 februarie la Sfântu Gheorghe.

Organizatorii au precizat că la concurs pot participa atât producători individuali, cât şi societăţi comerciale, iar înscrierile pot fi făcute până în data de 9 februarie, ora 16,00.

În cadrul festivalului, găzduit de Restaurantul Park din centrul municipiului, vor avea loc, printre altele, un târg de produse tradiţionale şi degustări de vin şi pălincă.

Potrivit programului postat pe pagina de Facebook a restaurantului, deschiderea festivă a evenimentului va avea loc vineri, la ora 16,00, şi va fi urmată de un simpozion cu tema „Ce, de ce şi cum ar trebui să mâncăm”.

Sâmbătă vor avea loc, printre altele, o demonstraţie de tăiere a porcului în mod tradiţional, de coacere a pâinii de vatră, precum şi un atelier de fabricare a brânzeturilor, ziua urmând să se încheie cu pomana porcului şi o degustare de pălincă, duminică fiind programată festivitatea de premiere a câştigătorilor.

Detalii privind festivalul şi modalitatea de înscriere la concurs pot fi găsite pe site-ul slanafest.ro şi pe pagina de Facebook Park Hotel & Restaurant.

SlanaFest este un eveniment gastronomic ce are loc, începând din anul 2011, în mai multe localităţi din Transilvania.

„SlanăFest este o marcă înregistrată a unor şiruri de evenimente gastro-culturale ce au loc în fiecare an în perioada iernii (Ianuarie-Februarie), când slănina porcului sacrificat de Ignat este tocmai maturată, coaptă, afumată, numai bună de o gustare cu prietenii şi chiar pentru o prezentare în faţa unui juriu consacrat (…) Organizat anual (din 2011), în mai multe oraşe şi comune, precum Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Tuşnad Băi, Borsec, Macău, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, Şamşud, Viştea, etc., aceste târguri ale preparatelor tradiţionale, condimentate din belşug cu un concurs al slăninelor prezentate de micii gospodari, dar şi cu muzică lăutărească, prezentări meşteşugăreşti, degustări de vinuri şi tării alese şi multe alte ingrediente pe cât se poate de publice, SlanăFest este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al ţăranului din Ardeal (…) Prin organizarea jurizării slăninelor (concurs unde se poate înscrie orice gospodar cu o bucată de slană proprie), încercăm susţinerea acestor persoane şi motivarea lor pentru continuarea acestor activităţi tradiţionale”, se arată pe site-ul slanafest.ro.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Tânără de 20 de ani răpită din fața casei

Distribuie Poliţiştii o caută pe o fată de 20 de ani care ar fi fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.