Ungheni, pol de dezvoltare economică: investiții de 17,6 milioane de euro! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1117 Vizualizări

Ungheni, pol de dezvoltare economică: investiții de 17,6 milioane de euro!

Dorința primarului orașului Ungheni, Victor Prodan, de a atrage investitori și investiții pe raza localității pe care o reprezintă, a fost făcută publică încă de la începutul învestirii sale în calitatea de primar, a anunțat marți, 7 februarie, Biroul de presă al Primăriei Orașului Ungheni. Potrivit sursei citate, ”conceptul general al acestuia este acela de a crea un pol industrial important al județului care prin cât mai multe investiții atrase în orașul Ungheni și în localitățile aparținătoare, să se răsfrângă pozitiv în dezvoltarea acestora și a comunităților lor.”

Investiții de 17,6 milioane de euro

Conform aceleiași surse, la sfârșitul anului 2022 la nivelul orașului Ungheni au fost realizate investiții sosite din mediul privat care au vizat realizarea de producții și prestări servicii, construirea de hale depozitare, respectiv realizarea de spații comerciale, care însumează conform înregistrărilor fiscale de la nivelul instituției Primăriei orașului Ungheni valoarea de 86.670.143 de lei, respectiv circa 17.687.000 de euro.

Totodată, valoarea construcțiilor de locuințe, realizate de către persoane fizice în anul 2022, declarată la nivelul Primăriei orașului Ungheni, este de 4.011.654 de lei.

Aceste aspecte atrag după sine și un buget mai generos la nivelul orașului Ungheni, care va permite realizarea investițiilor programate.

”Continuitatea, curajul de a îndrăzni să cred și sprijinul concetățenilor mei de până acum, au condus la momentele pe care le trăim astăzi. În ultimii ani m-am luptat cu birocrația și cu lipsa fondurilor locale, atât de necesare pentru pornirea oricărui proiect important pentru comunitațile noastre. Iată că începând cu anul 2022, toate eforturile depuse de a încerca să creez din orașul Ungheni un punct strategic de interes pentru investiții și investitori, încep să dea și roade. Spun asta pentru că cei peste 17.680.000 de euro investiți la nivelul Unității Administrativ-Teritoriale Ungheni de către persoane private, nu fac altceva decât să confirme viziunea pe care o am pentru orașul și localitățile noastre. Mai mult de atât, dorința de dezvoltare îmi este dublată de bucuria faptului că tot pe parcursul anului 2022, la nivelul Primăriei orașului Ungheni a fost înregistrată o altă valoare considerabilă a construcțiilor de locuințe din partea persoanelor fizice, respectiv peste 815.000 de euro, investiți de 12 noi familii care au hotărât să se alăture comunității noastre. Bugetul local al anului 2023, este pentru prima dată aș putea spune, de apreciat, datorită deschiderii noastre către mediul investițional, însumând peste 10.850.000 de euro, lucru care îmi va permite să continui proiecte precum modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale la nivelul localităților noastre, reabilitarea patrimoniului cultural prin îngrijirea Căminelor Culturale aflate în administrare dar și a celui din segmentul educație, continuarea proiectului sportiv al orașului și nu în ultimul rând derularea proiectelor mari precum realizarea unei noi creșe și a unei grădinițe cu program prelungit pe raza orașului nostru. Toate acestea, alături de rezultatele Recensământului 2021, prin care ne este atribuită calitatea de unică așezare urbană mureșeană cu o populație aflată în creștere, nu fac altceva decât să confirme și să mă determine să continui strategia adoptată încă din primul mandat de primar al orașului Ungheni și localităților noastre aparținătoare”, a declarat Victor Prodan.

La Recensământul Populației și Locuințelor runda 2021, populația rezidentă a orașului Ungheni este de 7.007 de persoane, în creștere cu 62 de persoane față de recensământul precedent, din octombrie 2011. Practic, orașul Ungheni este singura localitate mureșeană din mediul urban care are date demografice în creștere între cele două recensăminte, cel din 2011 și cel din 2021.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE