Consorțiu Erasmus+ coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 534 Vizualizări

Consorțiu Erasmus+ coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș

În urma selecției de acreditare pentru domeniul „Educație școlară”, Inspectoratul Școlar Județean Mureș a obținut acreditare Erasmus+ pentru o perioadă de cinci ani, a anunțat miercuri, 8 februarie, conducerea instituției.

Conform informațiilor furnizate de către prof. drd. Sabil-Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș, în cadrul consorțiului de acreditare Erasmus+, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în calitate de serviciu public deconcentrat al Ministerului Educației, a inclus organizațiile școlare care activează pe toate nivelurile învățământului preuniversitar – învățământ preșcolar, învățământ primar, învățământ secundar inferior, învățământ secundar superior – teoretic și tehnologic, învățământ profesional, învățământ special și învățământ postliceal – atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

”Încercând să respectăm proporțiile existente în învățământul mureșean, am inclus în consorțiu opt scoli gimnaziale, două licee tehnologice, un liceu teoretic și un Centru Școlar pentru Educație Incluzivă. Raportul urban-rural a fost respectat, avându-se în vedere principiile de incluziune, șase unități de învățământ fiind din mediul rural și șase din mediul urban, iar repartiția în funcție de nivelul de învățământ a fost realizată prin respectarea proporției de școli din aceste medii la nivel județean”, a subliniat prof drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Inspectorul școlar general al județului Mureș a mai precizat că structura consorțiului a fost stabilită avându-se în vedere acoperirea unei game cât mai complexe din structura de învățământ.

”Acesta este compus din Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în calitate de coordonator de consorțiu și 12 unități de învățământ din județul Mureș. Din acestea, șase sunt din mediul rural și șase din mediul urban, iar ca formă de organizare sunt opt școli gimnaziale, două licee tehnologice, un liceu teoretic și un Centru Școlar pentru Educație Incluzivă. În structura consorțiului sunt 520 de cadre didactice și 6232 elevi. Unitățile de învățământ din cadrul consorțiului sunt: Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” Târgu Mureș, Liceul Tehnologic Iernut, Liceul Tehnologic „Vasile Netea” Deda, Școala Gimnazială Lunca Bradului, Școala Gimnazială Valea Largă, Școala Gimnazială „Emil Drăgan” Ungheni, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgu Mureș, Școala Gimnazială „Ion Chinezu” Sântana de Mureș, Școala Gimnazială Șincai, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2, Școala Gimnazială Petelea, Școala Gimnazială „Victor Jinga” Sighișoara”, a explicat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Toate aceste unități de învățământ vor beneficia de 25 de mobilități pe an în țări membre UE, în vederea: îmbunătățirii competențelor manageriale ale directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ din cadrul consorțiului (necesare realizării și utilizării strategiilor digitale în cei 5 ani de acreditare Erasmus+), îmbunătățirii competențelor și abilităților specializate a minimum 125 de profesori din școlile din consorțiu în vederea utilizării instrumentelor TIC în activitățile educaționale curente în următorii 5 ani și actualizării, modernizării și flexibilizării conținuturilor educaționale cu minimum 375 materiale digitale realizate de profesori și publicate în Biblioteca Virtuala RED.

”Felicitări tuturor unităților de învățământ din județul Mureș care au fost admise în această rundă de selecție!”, a conchis prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE