Home / Administratie / Prefectul Mara Togănel: Primele 12.000 de carduri de energie au ajuns în județul Mureș

Prefectul Mara Togănel: Primele 12.000 de carduri de energie au ajuns în județul Mureș

Distribuie

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat sosirea în județul Mureș a primei tranșe de 12.000 de carduri de energie.

Prefectul Mara Togănel a menționat că a purtat discuții cu reprezentanții Poștei Române din județul Mureș.

“Am primit asigurări că poștașii mureșeni vor duce cât mai repede cardurile către beneficiari, urmând ca în perioada următoare să sosească și alte tranșe de carduri, până la numărul total de 50.000 de beneficiari. Distribuirea cardurilor către mureșeni se va face până la data de 20 februarie, iar din luna martie se vor putea face plățile pentru facturile la electricitate, gaz, energie termică, lemne de foc și alte surse de încălzire”, a afirmat prefectul județului Mureș.

Potrivit informațiilor furnizate de către Cancelaria Instituției Prefectului Județul Mureș, ajutorul pentru plata facturilor curente sau restante va fi distribuit în două tranșe de câte 700 de lei, în februarie și septembrie.  Se vor putea face mai multe plăți, până la epuizarea sumei, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Astfel, vor beneficia de cardul de energie: pensionari cu venituri sub 2.000 de lei, pensionari de invaliditate cu venituri sub 2.000 de lei, persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei, familiile cu alocație de susținere și familiile/ persoanele cu ajutor social. 

“După creșterea pensiilor de la începutul acestui an, Guvernul Ciucă sprijină persoanele vulnerabile cu 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Important de reținut este că la plata facturilor, având cardul de energie, factura și actul de identitate, mureșenii vor avea la dispoziție trei variante de plată: se poate face plata direct la poștaș, acesta având un dispozitiv POS mobil, plata se mai poate face la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, iar cea de-a treia opțiune este una în regim online, care va deveni activă printr-o platformă pe care Poșta Română o va pune la dispoziție după data de 20 februarie”, a mai spus prefectul Mara Togănel.

Suma virată pe carduri este în valoare de 700 de lei/ beneficiar, urmând ca cea de-a doua tranșă, tot de 700 de lei, să fie încărcată în luna septembrie a acestui an.

(Redacția)


De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: Contracte de finanțare semnate pentru Institutul Inimii Târgu Mureș și alte trei spitale

Distribuie Sala Festivă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.