Home / Business / Strabag vrea să termine cu șase luni mai devreme Autostrada Mureș – Cluj

Strabag vrea să termine cu șase luni mai devreme Autostrada Mureș – Cluj

Distribuie

Constructorul austriac a declanșat cursa contracronomentru pentru finalizarea, în acest an, a două șosele de mare viteză din Transilvania.

Strabag a început lucrările pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania (A3), tronsonul de 16 km cunoscut ca „lotul Straco” fiind la 40% execuție la rezilierea contractului, potrivit Economedia. Asocierea Strabag – Geiger Transilvania are la dispoziție 18 luni, dar cu o mobilizare bună în șantier autostrada ar putea fi deschisă în decembrie, cu șase luni înainte de termen.

Finalizarea lucrărilor înseamnă că se va putea circula pe autostradă completă de la Târgu Mureș la Cluj-Napoca pe A3, respectiv de la Târgu Mureș la Holdea în județul Hunedoara, pe A3, A10 și A1 – 200 km fără întrerupere. Geiger a început ridicarea primelor grinzi, potrivit forumului Pe Unde Merg.

CNAIR a semnat cu această asociere, în 2022, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor (rest de executat de Straco) pe lotul dintre Mureș și Cluj. Oferta a fost de 420 milioane lei, iar durata, de 21 de luni, trei luni proiectarea și 18 luni execuția. La rezilierea contractului cu compania Straco, progresul fizic era de 38%, dar cu mare parte din structuri ridicate.

Pe acest lot vor fi construite două poduri, șapte pasaje și un nod rutier la Chețani, în județul Mureș. Strabag lucrează și pe șantierul Drumului Expres Oradea – Vama Borș 2, șosea de 19 km care ar urma să fie inaugurată în decembrie, tot înainte de termen.

Nora DUMITRESCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.