Home / Administratie / Bugetul Municipiului pe anul 2023: ambițios, realist și echilibrat!

Bugetul Municipiului pe anul 2023: ambițios, realist și echilibrat!

Distribuie

“Bugetul 2023 este cel mai mare buget al orașului nostru de până acum, aproape 1 miliard de lei. Este un buget ambitios, realist și echilibrat. Este ambițios pentru că nu am cheltuit niciodată atât de mulți bani pentru dezvoltare.  În construirea lui am ținut cont de realitatea economică iar obiectivele propuse sunt realizabile. Și, în cele din urmă, este echilibrat, deoarece nu ne putem permite să îndatorăm orașul pentru următorii ani. Continuăm dezvoltarea orașului, începută în 2021, odată cu primul buget aprobat, alocând sume importante pentru țintele  pe care mi le-am asumat la preluarea mandatului, de la creșterea investițiilor în educație și  infrastructură școlară, sport și cultură, la modernizarea transportului public urban și periurban, a iluminatului stradal și managementului de trafic. În acest an este prioritară schimbarea revoluționară a transportului public prin dezvoltarea infrastructurii necesare, până la legăturile  cu zona periurbană. Mulțumesc, totodată, atât echipei din Executiv pentru eforturile depuse la întocmirea bugetului cât și consilierilor locali care au votat pentru dezvoltarea urbei. Târgu Mureș este inima Transilvaniei, iar aceasta începe să bată cu putere!”, a declarat Soós Zoltán, primarul Municipiului Târgu Mureș.

Structura bugetului local, pe principalele linii a fost detaliată de Florin Crăciun, directorul Direcției Economice, în cadrul conferinței de presă.

I. La venituri sunt estimate venituri în sumă de 901.475.174 lei, din care:

 – Venituri curente: 470.374.676 lei

 – Subvenții de la bugetul de stat:  165.377.601 lei

 – Fonduri Externe Nerambursabile: 274.722.897 lei

II. La cheltuieli, resursele au fost alocate pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale cu funcţionarea instituţiilor şi serviciilor publice în sumă de 424.380.000 lei, pentru cheltuielile aferente proiectelor din fonduri externe nerambursabile în sumă de 389.187.000 lei şi pentru cheltuielile cu investiţiile în sumă de 101.297.000 lei.

Cheltuieli cu dobânzi și rate de rambursat la credit sunt de 10.700.000 lei reprezentând un total de cheltuieli de finanţat în valoare de  925.564.000 lei.

Ponderile cele mai mari în cadrul cheltuielilor operaționale le au cheltuielile cu serviciile publice, cheltuielile cu unitățile de învățământ, funcţionarea instituţiilor publice şi asistenţa socială.

(Serviciul Relații Interne și Internaționale)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.