”Alumni” UMFST: Dorin-Adrian Rusu, Senior Software Engineer la Microsoft, în Norvegia Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 587 Vizualizări

”Alumni” UMFST: Dorin-Adrian Rusu, Senior Software Engineer la Microsoft, în Norvegia

Semnalăm apariția numărului 4/2022 al revistei ”Alumni”, publicație editată de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” Târgu Mureș, în cadrul proiectului ”Internaționalizarea UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, între continuitate și descoperire de noi valențe ancorate în contextul dinamicii externe”, CNFIS-FDI-2022-0591, director de proiect prof. univ. dr. Angela Borda.

Potrivit rectorului UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, ”proiectul Alumni a prins contur în Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș în urmă cu câțiva ani și s-a transformat treptat într-o comunitate formată din absolvenți UMFST care își desfășoară activitatea profesională în toate colțurile lumii.” 

”Parcurg, de fiecare dată, cu emoție paginile revistei Alumni, sunt curios și bucuros să aflu noi povești de succes ale absolvenților UMFST, care sunt astăzi profesioniști desăvârșiți în domeniile lor de activitate și ambasadori ai Universității în lumea întreagă. Ei sunt modele pentru tânara generație, pentru actualii noștri studenți, tineri însetați de cunoaștere și dornici de a atinge cele mai înalte culmi. Alumni reunește generații de absolvenți. Toți au în comun atașamentul față de Universitatea care i-a format ca oameni și ca profesioniști, care le-a deschis noi orizonturi și le-a insuflat convingerea că educația reprezintă cea mai bună investiție pe care o pot face. E Pluribus Unum!”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

”Aștept cu nerăbdare să mă întorc în clădirea de Inginerie de lângă Cetate”

Una dintre poveștile de succes prezentate în numărul 4/2022 al revistei ”Alumni” este cea semnată de Dorin-Adrian Rusu, absolvent al Facultății de Inginerie – programul de studii Calculatoare, Universitatea ”Petru Maior” Târgu Mureș, promoția 2013, în prezent Senior Software Engineer la Microsoft Development Center Norway.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul scris de către Dorin-Adrian Rusu:

”Aveam probabil 6 ani când l-am văzut pe tatăl meu lucrând la un calculator și, din acel moment, cariera mea a fost stabilită. Sună clișeic, dar e adevărat. M-a fascinat faptul că tatăl meu scria „hieroglife” din care apoi ieșea un program cu care putea să interacționeze. Cireașa de pe tort a fost faptul că și cânta o melodie scurtă la pornire!

Asta m-a influențat să aleg profilul de Matematică-Informatică la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” din Târnăveni, iar mai apoi am ales să studiez la Facultatea de Inginerie, specializarea Calculatoare din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș. Din cei 4 ani de studii, primii 2 au fost de descoperire și orientare într-un domeniu vast. Ultimii 2 ani mi-au confirmat că preferințele mele sunt sisteme distribuite, infrastructură cloud și servicii back-end. Am avut plăcerea de a lucra și la proiecte extracurriculare cu profesorii Adrian Gligor, Béla Genge și Piroska Haller. Doamna profesor Haller mi-a fost coordonatoarea lucrării de licență și mi-a deschis calea către cariera profesională curentă. La îndrumarea sa, am decis să urmez studii masterale în altă țară pentru a trece prin experiența unui alt sistem educațional.

Am absolvit în 2013 ca șef de promoție, după care m-am mutat în Olanda unde am studiat la Vrije Universiteit Amsterdam, specializarea Internet and Web Technology. Din Amsterdam s-a ivit ocazia să aplic la Microsoft Development Center Norway în Oslo pentru un rol de internship în Office 365. În urma internshipului am primit oferta de a mă angaja ca software engineer full-time, mutându-mă pe termen lung în Oslo. De-a lungul anilor am fost promovat, iar în prezent dețin titlul de Senior Software Engineer.

În primii 5 ani am lucrat la unul dintre cele mai mari servicii cloud din lume, Sharepoint, și sunt mândru să fi avut oportunitatea de a opera pe milioane de servere din lume, mutând cantități enorme de date zilnic între centre de date. De 2 ani lucrez ca tech-lead la un alt serviciu care îți returnează profilul pe aproape toate experiențele Microsoft. În principiu, serviciul se ocupă cu asigurarea datelor de profil (nume, poză etc.) ale celor peste 1 miliard de utilizatori. Într-o firmă cu impact atât de mare, mediul de lucru este riscant și solicitant, dar deopotrivă stimulent și satisfăcător. Pe lângă responsabilitățile principale, firma oferă șansa de a lucra la proiecte inovatoare independente. Un astfel de proiect mi-a adus un brevet de invenție aprobat de United States Patent and Trademark Office.

De-a lungul anilor de studiu, părinții mei au făcut multe sacrificii financiare pentru a-mi oferi cele mai bune condiții educaționale. Mulțumindu-le, îmi spuneau într-un mod comic, „lasă că ne dai tu banii înapoi când lucrezi la Microsoft”. Am ajuns la Microsoft, au trecut 7 ani și încă nu vor să-i accepte…

Am plecat din Târgu Mureș la Amsterdam cu un oarecare complex de inferioritate, așteptându-mă să fie un decalaj între pregătirea mea și a restului studenților veniți din alte țări. Am realizat că am fost bine pregătit să interacționez la același nivel cu ei. Sunt foarte mulțumit și recunoscător pentru cunoștințele dobândite la UPM. În curând se vor împlini 10 ani de la absolvire și aștept cu nerăbdare să mă întorc în clădirea de Inginerie de lângă Cetate.”

Revista ”Alumni” – numărul 4 poate fi lecturată la următoarea adresă web:

https://alumni.umfst.ro/wp-content/uploads/Revista-Alumni-numarul-4.pdf

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE