Home / Administratie / Finanțări noi pentru investițiile din Beica de Jos

Finanțări noi pentru investițiile din Beica de Jos

Distribuie

În cursul zilei de luni, 13 februarie, primarul comunai Beica de Jos, Maria Moldovan însoțită de deputatul PSD, Dumitrița Gliga a fost prezentă la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prilej cu care a semnat trei contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Este vorba de reabilitarea termică și eficientizare energetică a Dispensarului uman din satul Căcuciu, proiect în valoare de 909.397,94 lei, reabilitarea Căminului Cultural Beica de Jos, în valoare de 1.092.870,90 lei și reabilitarea Căminului Cultural Căcuciu, în valoare de 809.630,41 lei”, a precizat deputatul Dumitrița Gliga.

Cele trei proiecte vin să completeze lista altor proiecte de investiții  ale comunei Beica de Jos subliniate de președintele interimar PSD Mureș.

„În cursul lunii decembrie 2022, primăria Beica de Jos a semnat contractele de finanțare pentru modernizarea iluminatului stradal în comună, lucrare în valoare de 480.000 lei, finanțată prin Administrația Fondului de Mediu, și pentru programul “Sate sănătoase” în valoare de 4.059.000 lei, proiect finanțat în proporție de 85% din fonduri norvegiene, iar cofinanțarea fiind asigurată din Bugetul de Stat.  De asemenea, Programul “Sate sănătoase” vizează reabilitarea și dotarea dispensarului uman din Căcuciu, achiziționarea unei ambulanțe de tip A, dotare cabinet stomatologic în localitate Beica de Jos, dotare cabinet ginecologic în Căcuciu, plata medicilor – stomatolog și ginecolog – pentru consultații, pe o perioada de 1 an și 7 luni. Primăria Beica de Jos urmează să finalizeze documentația în vederea semnării contractului de finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, în valoare de 20 de milioane de lei, pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din comună. O felicit și pe această cale pe Maria Moldovan pentru efortul necontenit pe care îl depune pentru dezvoltarea comunei pe care o reprezintă!”, a precizat deputatul Dumitrița Gliga.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.