Grad ridicat de colectare a taxelor și impozitelor la nivelul comunei Deda Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 423 Vizualizări

Grad ridicat de colectare a taxelor și impozitelor la nivelul comunei Deda

Munca într-o unitate administrativ-teritorială are în spate oameni care, prin pricepere și dăruire, fac ca lucrurile să funcționeze. Un astfel de exemplu este dat de cei care activează în cadrul Biroului Financiar Contabil și Resurse Umane din cadrul Primăriei Deda condus de Maria Andron.

„Este extrem de importantă activitatea din acest birou având în vedere că de aici merg propunerile de buget, merg referatele de necesitate, se urmăresc impozitele și taxele și, nu în ultimul lucru, salarizarea personalului. De aici pornește, practic, cel mai important proiect de peste an, elaborarea bugetului care stă la baza funcționării întregii primării. Împreună cu primarul și personalul din primărie participăm la elaborarea proiectului de buget, la documentele necesare acestuia și prezentarea în Consiliul Local spre aprobare. Având în vedere că avem un buget foarte mare la nivelul comunei Deda în acest an, undeva la 29.000.000 lei, munca din spate este una enormă. Avem proiecte foarte multe în desfășurare care, de asemenea, necesită foarte multă muncă. Comuna Deda a accesat foarte multe fonduri, aspect ce implică foarte multă documentație care trebuie prezentate și făcute la timp pentru a putea avea rezultatele care se impun. Este o mare satisfacție când vezi că comuna prosperă și parte din munca ta se reflectă în bunul mers al comunității”, ne-a declarat Maria Andron, șef birou.

Urmează noi și frumoase provocări pentru comuna Deda, implicit un volum de muncă mai mare pentru cei din cadrul Biroului Financiar Contabil și Resurse Umane. „Pentru perioada următoare pregătim noi proiecte pentru a fi depuse. Sperăm să le realizăm și pe cele pe care le avem în momentul de față. Avem proiecte pe PNRR, avem proiecte pe PNDL, pe Anghel Saligny, pe AFIR, practic avem proiecte pe aproape toate liniile de finanțare. Pentru ca toate aceste lucruri să funcționeze, e nevoie de o bună conlucrare între toți factorii. Suntem într-o legătură foarte bună cu toate componentele din primărie, cu doamna primar Lucreția Cadar, cu celelalte birouri care funcționează în cadrul primăriei. Din moment ce avem susținere și ne ajută, atât impozitele, cât și celelalte venituri sunt încasate la timp, lucru extrem de benefic în ce privește bunul mers al lucrurilor”, a precizat Maria Andron.

95%, procentul de colectare a taxelor și impozitelor

Răspunzător de colectarea taxelor și impozitelor este Horațiu Cadar, aflat în al 5-lea an în care ocupă funcția de inspector în cadrul biroului. „Înainte am lucrat în sistemul bancar. A fost o muncă cu totul diferită față de ce am întâlnit aici, la Primărie. Chiar în primul an mi-a fost foarte greu până m-am adaptat, dar fiind o persoană foarte harnică am depus un efort mai mare și eu zic că m-am adaptat cu brio. Anul trecut a fost un an bun pentru încasările taxelor și impozitelor. În schimb a fost un an dificil pentru mine, pentru că m-am zbătut pentru realizarea acestui obiectiv. Per total, persoane fizice cu persoane juridice, procentul de colectare a taxelor și impozitelor a fost de peste 95% din debitul anual. Anii trecuți, procentul a fost un pic mai scăzut, dar ce e constant, în fiecare an reușim să ne apropiem de ce ne propunem, respectiv de un procent de 100%”, a precizat Horațiu Cadar.

Relația bună cu contribuabilii face ca acest acest serviciu deloc popular, dar atât de necesar să pună în mișcare dezvoltarea comunei până la urmă. „Este extrem de important să ai o relație bună cu contribuabilii. E principiul pe care l-am învățat și la bancă: clientul nostru, stăpânul nostru. Taxele și impozitele se răsfrâng asupra dezvoltării comunei. De aceea încercăm să le atragem din timp, nu doar la începutul anului. Buna colectare a taxelor și impozitelor se răsfrânge asupra comunității, noi putând să ne facem cheltuielile în timp util, nu doar în decembrie sau în noiembrie când 30-40 la sută din oameni vin să-și plătească impozitele și taxele. Ca perspectivă, este foarte important ca acest serviciu să funcționeze cât mai bine pentru menținerea unui nivel ridicat pentru viitoarele proiecte care vor veni și, nu în ultimul rând, pentru dezvoltarea comunei. În momentul când ai bani, poți să faci anumite lucruri perfect”, a conchis Horațiu Cadar.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE