BILANȚ. Un accident rutier grav la fiecare două zile, în județul Mureș! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1038 Vizualizări

BILANȚ. Un accident rutier grav la fiecare două zile, în județul Mureș!

În decursul anului 2022 pe drumurile din județul Mureș s-au înregistrat 169 de accidente rutiere grave, ”în scădere cu 7%, față de aceeași perioada a anului 2021”, a anunțat marți, 14 februarie, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș. Cele 169 de accidente rutiere grave s-au soldat cu 150 de persoane rănite grav, ”în scădere cu 4%, comparativ cu aceeași perioada a anului precedent”, a informat aceeași sursă.

Statistica furnizată de către Inspectoratul de Poliție Județean Mureș relevă faptul că media accidentelor rutiere grave produse în județul Mureș în anul 2022 este de unul la 2,1 de zile, respectiv de un rănit grav la 2,4 zile.

”În perioada supusă analizei, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt: viteza neadaptată la condițiile de drum, viteză neregulamentară care reprezintă 21% din totalul accidentelor rutiere grave și indisciplina pietonală care reprezintă 18%. De asemenea, printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave mai enumerăm și abaterile bicicliștilor, care reprezintă 11% din totalul accidentelor rutiere grave, precum și nerespectarea priorității față de autovehicule, care reprezintă 9%. Numărul total al accidentelor grave produse pe fondul primelor 4 cauze generatoare înregistrează creșteri comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021 (plus 15%)”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

În același buletin informativ remis cu prilejul evaluării activității desfășurate de către Inspectoratul de Poliție Județean Mureș în anul 2022 se mai menționează faptul că ”poliţiştii rutieri au abordat şi partea preventivă, organizând campanii de informare și prevenire dedicate siguranţei rutiere, pe parcursul cărora au transmis recomandări pentru siguranţa participanților la trafic.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE