Sectorul de autostradă Făgăraș – Târgu Mureș ”îngropat” de actualul Guvern Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3326 Vizualizări

Sectorul de autostradă Făgăraș – Târgu Mureș ”îngropat” de actualul Guvern

Preşedintele filialei AUR Târgu Mureş, Dragoş Burghelia, a declarat marţi, 14 februarie, că sectorul de autostradă dintre Făgăraş şi Târgu Mureş al Autostrăzii A3 a pierdut în faţa altor proiecte de infrastructură finanţate în perioada 2021-2030 şi că oportunitatea implementării investiţiei va fi rediscutată abia după anul 2030, după cum reiese dintr-un răspuns al Ministerului Transporturilor, informează www.agerpres.ro.
”Deşi reprezintă un tronson intens circulat care aglomerează numeroase localităţi de pe traseu, precum Târgu Mureş, Sighişoara, Braşovul şi toate comunele sufocate de traficul greu şi miile de autoturisme, aflăm în urma unei interpelări adresată Ministerului Transporturilor de către Alianţa pentru Unirea Românilor, prin deputatul de Mureş Dan Tanasă, că acest tronson din A3 nu reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern! Aflăm de la Ministrul Transporturilor că pe acest traseu există un studiu de fezabilitate perimat şi că sectorul de autostradă dintre Făgăraş şi Târgu Mureş a pierdut bătălia cu alte proiecte de infrastructură finanţate în perioada 2021-2030, iar oportunitatea implementării investiţiei va fi rediscutată abia după anul 2030. Până atunci vom continua să parcurgem drumul spre Bucureşti în mai multe ore pline de stres, aglomeraţie şi pericol ridicat de accidente”, a afirmat liderul AUR Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.
Dragoş Burghelia consideră că acesta ar fi rezultatul lipsei de interes din partea unor politicieni care „nu se implică în folosul judeţului şi a mureşenilor”, în condiţiile în care pe şoselele din această zonă se întregistrează cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere.
„De ani de zile se discută variante de traseu pentru autostrăzile din România, iar judeţul nostru pare încă la ani lumină de inter-conectare cu celelalte regiuni istorice. Deşi am avut în fiecare mandat parlamentari situaţi în arcul guvernamental, rezultatele sunt vizibile. Autostrada peste Carpaţi rămâne un vis frumos, iar drumul de la Târgu Mureş la Braşov va fi luat în calcul doar după 2030, până atunci, mult succes şi vigilenţă şoferilor în statul cu cea mai mare rată a deceselor pe şosea”, a mai menţionat reprezentantul AUR Târgu Mureş. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE