Anunț de interes public! Viza de reședință (flotant) este obligatorie! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5851 Vizualizări

Anunț de interes public! Viza de reședință (flotant) este obligatorie!

Cetățenii români pot avea doar un singur domiciliu și/sau o singură reședință. În cazul în care aceștia dețin mai multe locuințe, își pot stabili domiciliul sau reședința în oricare dintre ele.

Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declară că are locuința principală.

Reședința reprezintă locul unde persoana are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu și locuiește mai mult de 15 zile la această adresă.

Toți cetățenii care au domiciliu în alte localităţi dar timp de mai mult de 15 zile locuiesc pe raza Municipiul Târgu Mureş sau în una din localitățile arondatele: Band, Băla, Ceuaşu de Câmpie, Corunca, Crăciuneşti, Cristeşti, Ernei, Glodeni, Gorneşti, Grebenişu de Câmpie, Hodoşa, Livezeni, Mădăraş, Pănet, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Sântana de Mureş (ca urmare a frecventării cursurilor, a locului de munca, etc), au obligaţia să solicite înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței.

Documentele necesare pentru aplicarea vizei de reședință sunt:

– cererea tip (disponibilă şi pe pagina de internet a instituției www.tirgumures.ro);
– actul de identitate în care urmează să se înscrie reședința;
– documentul cu care se face dovada adresei de reședință (original)

Minorul care solicită înscrierea în actul de identitate a vizei de reședință, trebuie să fie însoțit de unul dintre părinți sau, după caz, de reprezentantul său legal.

Preluarea documentelor se face în baza programărilor online prealabile, efectuate accesând site-ul instituției www.tirgumures.ro la secțiunea – Programare acte de identitate online,  sau apelând nr. de telefon 0265 250 391.

Pentru eliberarea actelor de identitate NU este necesară programare online!

Cetățenii au posibilitatea să solicite înscrierea în actul de identitate a reședinței în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, după următorul program:

Luni, Marți, Miercuri – 8:00 – 15:00
Joi –  8:00 – 18:00
Vineri – 8:00 – 12:00

Termenul legal de soluționare este de 30 de zile.

La nivelul SPCLEP Târgu Mureș termenul de soluționare este de 24 ore, cu excepția cazurilor care necesită verificări suplimentare.

Despre emiterea și posibilitatea ridicării actului cu viza de reședință, cetățenii sunt informați printr-un mesaj scurt SMS, iar eliberarea se face prin intermediul ghișeului de informații și eliberări acte, conform următorului program:

Luni, Marți, Miercuri, Vineri –  8:00 – 16:00
Joi –  8:00 – 18:00.

Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 0265 250391,  sau la sediul serviciului, str. Călărașilor, nr. 26 – 28 sau de pe pagina de internet a instituției www.tirgumures.ro.

(Comunicat de presă, SPCLEP Târgu Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE