Lactatele bio de Ibănești, prezente în premieră la Biofach Nürnberg Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1631 Vizualizări

Lactatele bio de Ibănești, prezente în premieră la Biofach Nürnberg

În perioada 14-17 februarie 2023 are loc în Germania cel mai mare târg destinat produselor alimentare bio, Biofach Nürnberg, eveniment unde România este prezentă cu un pavilion național. Participarea României este organizată de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în parteneriat cu Asociația operatorilor din agricultura ecologică BIO ROMÂNIA, în cadrul Programului de Promovare a Exportului (PPE), cu finanțare de la bugetul de stat.

Mirdatod, printre prezențele românești la Biofach

Printre cele 15 firme din cadrul pavilionului românesc prezente la Biofach se numără și SC Mirtadod  PROD SRL, prezentă în premieră cu produse certificate ecologic.
„Suntem prezenți la cel mai mare târg destinat agriculturii ecologice din lume în cadrul Pavilionul României de la Biofach.  Am mai participat la acest prestigios târg în urmă cu vreo 10 ani, iar acum suntem prezenți cu stand propriu unde prezentăm primele noastre trei produse certificate ecologic, Smântâna de Ibănești BIO, Urda de Ibănești BIO și Cașcavalul de Ibănești BIO. Sunt produse obținute doar din lapte românesc care păstrează gustul autentic al Lactatelor de Ibănești”, a declarat pentru Zi de zi, Nicu Bumb, inginer șef în cadrul SC Mirdatod Prod SRL.

Feedback-ul a fost unul cât se poate de pozitiv, dovadă că accederea în acest domeniu bio pare să fie de bun augur pentru compania mureșeană.

„Cei care au trecut pragul standului nostru s-au declarat extrem de încântați de produsele noastre. Multă lumea ne-a spus că nu au mai mâncat din copilărie cașcaval cu gust de lapte cum au găsit la standul nostru, aspect care ne onorează și de care suntem extrem de mândri, să fim apreciați la un asemenea eveniment. Este extrem de important să fim prezenți la astfel de evenimente mari, în contextul în care intrăm pe o nișă nouă, cea a produselor bio pe care nu le au alții pe piață, respectiv produsele ecologicce. Vorbim aici de o trasabilitate bine definită, de la furcă la furcuțiță, în totalitate ecologic. La acestea se adaugă procesarea ecologică, certificare  ecologică, și nu în ultimul rând găsirea de supermarketuri și magazine care vând exclusiv produse ecologice. E un început pentru noi accederea în acest sector bio. Pe zi ce trece ne vom axa tot mai mult pe procesarea de produse ecologice”, a precizat Nicu Bumb.

Accederea pe piața românească

După Biofach, urmează un alt mare eveniment dedicat exclusiv produselor bio, de această dată găzduit de Statele Unite în vara acestui an.

„După Biofacch urmează să participăm la un alt eveniment de amploare dedicat produselor bio, cel mai mare târg bio din  Statele Unite care va avea loc în vara acestui. În mod sigur vom avea un stand de prezentare a produselor noastre. Acolo vom fi prezenți cu ”Telemeaua de Ibănești”, produc certificat la nivel  mondial și cu produsele ecologice Mirdatod Pe lângă aceste prezențe ale noastre pe întreg mapamondul unde am fost foarte bine primiți,  Europa, Asia, urmează America, este extrem de important să fim apreciați la adevărata valoare și acasă în România. Spun asta deoarece în spatele calității acestor produse stau 200 de angajați și peste 4.000 de fermieri care din asta trăiesc, din creșterea animalelor și producerea de lapte. Singura lor sursă de venit este din valorificarea laptelui din care se obțin produsele noastre, 12 luni pe ani, muncă non stop, fără sărbători sau alte zile libere. E un aspect de care trebuie să țină cont și consumatorul, plus faptul că trebuie să consumăm sănătos și natural. Legat de produsele noastre bio, nu e nevoie să meargă în Germania sau în Statele Unite, le pot găsi acasă la noi în România. În cel mai scurt timp vom fi prezenți în magazinele de la noi cu anume cu produsele Mirdatod ecologice certificate bio”, a spus Nicu Bumb

Alături de Mirdatod, pavilionul României la Biofach 2023 este completat de Apiprodex SRL, Ecofruct SRL, Regiu Plant SRL, Transilvania Nuts SRL, BHS Bio Innovation SRL; Eco Catena SRL, Fuente de la Salud Vasmar SRL, Vital Plant SRL, Merry Berry SRL, Bioleander Land SRL, Vanbet SRL, Herta Bio Apicole SRL, Vic Future Development SRL și Manod Laboratory SRL.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE