Dezvelirea plăcii comemorative dedicate medicului Petre Muscă Sănătate. Pentru viață!
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 715 Vizualizări

Dezvelirea plăcii comemorative dedicate medicului Petre Muscă

Un eveniment de excepţie al Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade”  a avut loc joi, 16 februarie 2023, la ora 12.00. În prezența cadrelor medicale, asistenți, artiști, publicului numeros de pe stradă, a avut loc dezvelirea oficială a plăcii comemorative de pe faţada clădirii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş din Str. Revoluţiei nr. 35, dedicate medicului Petre Muscă (1883-1969) – primul medic român din Târgu Mureş.

”Începând din anul acesta, vom acorda câte o diplomă de onoare Dr. Petre Muscă medicilor care nu sunt universitari, dar care au contribuit de-a lugul timpului la dezvoltarea sistemului sanitar din Târgu Mureș. Acestea se vor acorda cu ocazia fiecărui eveniment ce va avea loc în cadrul  Zilele UMFST G. E. Palade  ce se desfășoară în fiecare an”., a menționat rectorul UMFST , prof. dr. Leonard Azamfirei, în deschiderea evenimentului.

Considerând că orașul nostru trebuie să cinstească memoria unor medici care și-au dediat viața ocrotirii sănătății locuitorilor, Prof.univ.dr. Marius Sabău, fost rector al UMF TgMureș,  este cel care a făcut primele demersuri, în anul 2014, în amplasarea plăcii comemorative dedicate medicului Petre Muscă. A continuat să suțină aceste demers, în ciuda faptului că nu a obținut nimic concret ani de zile.

”Lipsea o inițativă care să urnească lucrurile din rutina birocratică. Aceasta a venit în iulie 2021 din partea fratelui meu Traian, ân calitatea sa de vicepreședinte AGRU Târgu Mureș și inginer cu o îndelungată și meritorie activitate antreprenorială. Întocmirea proiectului de arhitecură necesar,Certificatul de urbanism, autorizația de construcție, realizarea  și montarea plăcii au durat 1 an de zile, până în iulie 2022, toate cheltuielile aferente fiind suportate de el ”, a precizat rectorul Marius Sabău. În încheiere acesta a mulțumit fratelui său, Traian, a mulțumit doamnelor economist Mariana Cernat, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență și ing. Adriana Gâz-Florea, din cadrul aceluiași spital, a mulțumit prof. dr Angela Borda de la UMFST, prof. dr Ioan Țilea, șeful Clinicii de Medicină Internă 2 și, nu în ultimul rând, prof. dr Leonard Azamfirei.

În încheierea evenimentului a fost oficiată o slujbă de pomenire și sfințire a plăcii comemorative.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE