Home / Învățămînt / Zilele Iubirii la ”Blaga”

Zilele Iubirii la ”Blaga”

Distribuie

Sărbătoarea iubirii nu putea lipsi din calendarul manifestărilor organizate de elevii și cadrele didactice din cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” Reghin. Pe cât de interesante, pe atât de diverse, activitățile programate în intervalul 13-17 februarie nu fac decât să scoată în evidență dragostea celor din Comunitatea Blaga pentru cunoaștere și grija față de semeni.

„Ziua Sfântului Valentin nu înseamnă doar declarații de dragoste și pasiune. Este vorba despre prietenie, aprecierea aproapelui și stare de bine, în general. Mai mult, 14 februarie este și Ziua mondială de conștientizare a epilepsiei, Valentin fiind conform legendei cel care vindecă boala”, a precizat prof. Cristina Drescan.

Printre cei implicați se numără catedra de Limba Engleză, lucru subliniat și de conducerea liceului reghinean. „Activitățile desfășurate la nivel de catedră de Limba Engleză la ore au fost diverse, interesante, motivante, cu sopul conștientizării importanței acestei sărbători din punct de vedere cultural, dar și pentru a pune accent pe valori precum: bunătate, empatie, implicare, familie, adevăr, primordială fiind calitatea de a fi om. Și de această dată, comunitatea Blaga a sărbătorit cum se cuvine iubirea!”, a declarat prof. Andreea-Loredana Dumitrache, directorul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

Elevii au celebrat iubiriea prin activități multiple printre care se numătă și “Poșta iubirii”.

„Tradiționalul proiect “Zilele Iubirii la Blaga” s-a desfășurat anul acesta cu o varietate de activități, bine primite de comunitatea Blaga. “Poșta iubirii”, cea mai îndrăgită activitate de către elevi, a constat în trimiterea unei scrisori de iubire, apreciere sau recunoștință atât colegilor, cât și cadrelor didactice. Împreună cu o colegă, am luat rolul de Cupidon, împărțind scrisorile destinatarilor. Fericirea și entuziasmul de pe chipul lor e dovada că trebuie să continuăm cu astfel de proiecte”, a precizat Najjar Amira, prețedintele Consiliului Elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Starea de bine

„Ziua Iubirii continuă tradiția de a celebra una dintre valoarile  fundamentale ale umanității, iubirea.  Iubirea în toate formele ei, iubirea de sine, iubirea celuilalt, nevoie de bază a individului, care are forta de a forma și menține relații umane și implicit să determine comunități. Prin Ziua Iubirii comunitatea Blaga dorește încă o dată să sublinieze că starea de bine a noastră și a tuturor se realizează dacă reușim să iubim și la rândul nostru să fim iubiți!”, a spus Kinga Böjte, psiholog și consilier școlar în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.