Aeroportul ”Transilvania” modernizat de Strabag pentru 26 de milioane de euro Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5219 Vizualizări

Aeroportul ”Transilvania” modernizat de Strabag pentru 26 de milioane de euro

Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, Peti András, și Manfred Mueller, director tehnic al Diviziei civilă și industrială din cadrul companiei Strabag, au semnat vineri, 17 februarie, la sediul Aeroportului, contractul pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții ”Modernizarea Aeroportului ”Transilvania” Târgu Mureș cu includerea obiectivelor din Master Planul General de Transport”.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare și are o valoare totală de 128.722.911 de lei (aproximativ 26 de milioane de euro), din care 91.688.219 de lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene, iar licitația a fost câștigată de Asocierea dintre Strabag SRL (lider de asociere) și Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA.

La ceremonie au participat și Péter Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș, Novák Levente – senator UDMR de Mureș și fost membru al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș și Tudor Hedeșiu – business development manager în cadrul companiei Strabag.

Aeroportul, prioritate județeană

Obiectivul general al proiectului constă în majorarea capacității și îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a traficului de pasageri în condiții de maximă siguranță și a unui grad de securitate adecvat, la nivelul Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, conform reglementărilor europene și naționale în domeniul transportului aerian.

”Este un moment deosebit de important în viața acestui aeroport, dar și în viața întregului județ. Practic, este, cred, al doilea moment foarte important din viața Aeroportului, primul a fost când am reușit să realizăm noua pistă de decolare-aterizare, al doilea este acum, când vom semna acest contract”, a spus, în debutul evenimentului, Péter Ferenc.

”Modernizarea Aeroportului a fost, este și va rămâne o prioritate a Consiliului Județean Mureș. Consider că este vorba de un element foarte important în infrastructura de transport a județului Mureș, astfel încât trebuie să oferim servicii cât mai bune aeroportuare și totdată dezvoltarea acestui segment, al serviciilor aeroportuare”, a adăugat președintele Consiliului Județean Mureș.

Optimism pentru finalizarea lucrărilor în 2023

În vederea realizării obiectivului general au fost stabilite următoarele obiective specifice: extinderea platformei de parcare aeronave cu suprafață de 8.300 de metri pătrați (din care 8.000 de metri pătrați de suprafață portantă și 300 de metri pătrați de suprafață acostamente), extinderea terminalului de pasageri cu 7.700 de metri pătrați, până la suprafața de 9.397 de metri pătrați, precum și majorarea capacității de procesare a unui număr mai mare de pasageri la plecări – sosiri interne și internaționale.

”Avem patru luni pentru proiectare și 11 luni pentru execuție, suntem în asociere cu colegii noștri de la ARL Cluj. Noi încercăm să scurtăm și timpul de proiectare și la execuție, la fel”, a afirmat Manfred Mueller.

Conform acestuia, viitoarea structură ”va fi din confecție metalică”, fundațiile ”din beton armat”, închiderea ”va fi cu panouri temoizolante” și finisajele ”uzuale.”

În alocuțiunea sa, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș a explicat că potrivit prevederilor din caietul de sarcini al licitației lucrările vor fi realizate astfel încât cursele aeriene să nu fie influențate în mod negativ.

”Așa am stabilit în caietul de sarcini că lucrarea trebuie să se realizeze sub trafic, adică aceste lucrări nu trebuie să influențeze în mod negativ traficul realizat pe Aeroport și sperăm că vom reuși acest lucru. Sigur, pe timp de noapte când nu avem operațiuni este un avantaj sau în zilele în care avem zboruri regulate mai puține o să avem o colaborare foarte strânsă că executantul, să îl ajutăm să poată avansa pentru că avem două presiuni: pasagerii să nu simtă nimic, noi să creștem traficul, dar să ne încadrăm în termenul de realizare, nu acela din mai 2024, ci în decembrie 2023”, a punctat Peti András.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE