Home / Administrație / Patinoar sintetic, în pregătire la Rușii Munți

Patinoar sintetic, în pregătire la Rușii Munți

Distribuie

Anul 2023 a început pentru comuna Rușii Munți cu același optimism și încredere în realizarea proiectelor de dezvoltare aflate pe agenda primarului Chiș Bălan Ilie.

„Am terminat anu 2022 destul de bine, în condițiile în care au mai rămas pe fondul rulment încă 680.000 de lei. Începem anul cu un buget de 10.400.000 de lei, din care 6.000.000 de lei pentru investiții și lucrări de o mai mare anvergură. Vorbesc aici doar din sume din bugetul propriu. Pe lângă acestea avem în derulare pe PNRR două proiecte, stație de încărcare pentru mașini electrice și reabilitare energetică a unei construcții administrative la Maiorești. În cursul zilei de joi, 16 februarie, voi fi la București pentru semnarea contractului de finanțare. De asemenea, în perioada următoare vom semna un contract de finanțare pentru un proiect pe ”Anghel Saligny”, asfaltare drum Podirei, în valoare de 2,5 milioane lei, și un contract pentru canalizare în satul Sebeș în valoare de 2,5 milioane de lei, a declarat miercuri, 15 februarie, Chiș Bălan Ilie.

Tot la capitolul investiții, amintim îndiguirea văii Huducului și proiectul de reabilitare energetică și extindere a grădiniței din localitatea Rușii Munți. „Continuăm să finalizăm îndiguirea văii Huducului, respectiv zidire de maluri și betonare de fond. Peste mai puțin de o săptămână demarăm lucrările de reabilitare energetică și extindere a grădiniței din localitatea Rușii Munți, proiect cu o valoare de 1.000.000 de lei, investiție necesară asigurării programului prelungit pentru 32 de copii. Investiția va fi finalizată cel târziu în luna iunie. De asemenea, continuăm să asigurăm lemn de foc. Pentru instituțiile din comună, pentru biserici, sunt asigurate lemnele de foc. În ce privește populația, am oferit 5.000 de metri cubi pentru iarna trecută. Acum este procedura de achiziție publică a exploatării a 6.600 de metri cubi lemn de foc, din care 5.700 vor merge la populație. Vom da anul ăsta față de anul trecut cu un metru cub mai mult la fiecare categorie de familie, 9 metri cubi la familii cu peste doi membri, 7 metri cubi la familii cu un o singură persoană, 4 metri cubi la familia care lucrează în străinătate și vin acasă în vacanță. Nu este puțin lucru faptul că oferim această cantitate de lemn de foc la populație, plus că și prețul este unul extrem de avantajos, jumătate cât este el pe piață, undeva 130 de lei metru ster față de ceea ce vând agenții economici care este în jur de 280-300 de lei pe metru ster”, a precizat primarul comunei Rușii Munți.

Altă investiție aflată pe agenda primarului Chiș Bălan Ilie este legată de amenajarea unui patinoar sintetic în localitatea Rușii Munți.

„Ideea unei asemenea investiții aparține consilierilor și în special a consilierilor mai tineri, care au venit și au solicitat înainte de ședința de Consiliul Local să cuprindem în buget o sumă prin care să asigurăm finanțarea pentru o asemenea investiție. Este vorba de un patinoar sintetic unde copiii, și nu numai, indiferent de anotimp se pot da cu patinele. Unii consideră o astfel de investiție un lux, pentru noi în schimb este o necesitate, având vedere importanța mișcării și a momentelor de relaxare. Ca și caracteristici, e vorba de un patinoar sintetic cu o dimensiune de 200 de metri pătrați, cu o capacitate de 50 de persoane. Acest patinoar conține 100 de panouri de patinare, 25 de mantinele drepte, o poarte de intrare, 4 mantinele curbate, la care se adaugă un număr de 100 de patine pentru cei care vor folosi acest patinoar, plus mașină de ascuțit patine, rulouri de spumă, podea de cauciuc, mașină de curățat și alte anexe. Suntem în procedura de întocmire a proiectului tehnic și de achiziționare a acestei investiții, lucrare care costă în jur de 100.000 de euro plus TVA. Dorința mea este să inauguram această investiție cu ocazia Târgului Rusaliilor din acest an programat la începutul lunii iunie. Amplasamentul acestui patinoar sintetic va fi lângă Sala de Sport din localitatea Rușii Munți”, a subliniat primarul Chiș Bălan Ilie.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Se pune în funcțiune noul sistem de semaforizare din Târgu Mureș. Ce spun șoferii din oraș

Distribuie Lucrările de schimbarea a sistemului de semaforizare din municipiul Târgu Mureș se apropie de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.