Home / Administratie / Mobilizare pentru finalizarea înainte de termen a lotului A3 Chețani – Câmpia Turzii

Mobilizare pentru finalizarea înainte de termen a lotului A3 Chețani – Câmpia Turzii

Distribuie

Directorul tehnic al Diviziei civilă și industrială din cadrul companiei Strabag, Manfred Mueller, a declarat vineri, 17 februarie, pentru cotidianul Zi de Zi, că există un interes real pentru finalizarea înainte de termen a lucrărilor de realizare a lotului Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3).

Principalul motiv invocat pentru executarea lucrării înainte de termen este creșterea constantă a prețurilor la materialele de construcție, precum și cheltuielile cu managementul și organizarea șantierului.

”Au început investigațiile colegilor noștri topometriști, au început acolo măsurătorile și la un moment dat este în derulare proiectarea. Noi, cu Divizia noastră civilă și industrială, o să facem punctul de sprijin care este în zona unde e avionul de la Luna, acolo o să desfășurăm noi activitatea noastră. Colegii noștri din mai multe considerente doresc bineînțeles să execute lucrarea cât mai repede și din perspectiva scumpirii materialelor de construcții. Avem o ajustare de prețuri, avem acolo și o formulă cu Institutul Național de Statistică, dar în realitate nu reflectă în totalitate de fiecare dată creșterile de la prețul materialelor. Atunci dorința este cu cât mai repede construim această autostradă scad și cheltuielile indirecte pe care le avem, cu managementul, cu organizarea”, a afirmat Manfred Mueller, cu prilejul unei conferințe de presă care a avut loc în incinta Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș.

”Noi avem temă să facem lucrarea aceea de la punctul de sprijin până în toamnă, și acum s-a finalizat proiectarea și eu zic că e un termen fezabil, chiar e posibil. În ziua de astăzi când promiți ceva e și bine să te ții de cuvânt”, a adăugat directorul tehnic al Diviziei civilă și industrială din cadrul companiei Strabag.

Contractul pentru finalizarea lotului de autostradă Chețani – Câmpia Turzii a fost semnat în octombrie 2022, între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL. Tronsonul are lungimea de 15,7 de kilometri, finanțarea lucrărilor în valoare de 420,3 milioane de lei, fără TVA, este asigurată din fonduri europene nerambursabile, durata contractului este de 21 de luni, 3 pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor, iar la data semnării contractului lotul se afla la un stadiu de execuție de 38%.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.