Home / Administratie / Strategia Consiliilor Județene stabilită la Sibiu

Strategia Consiliilor Județene stabilită la Sibiu

Distribuie

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a participat joi, 16 februarie, la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), eveniment organizat la Sibiu, la care au participat și Nicolae-Ionel Ciucă – premierul României, Adrian Câciu – ministrul Finanțelor, Cseke Attila – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ligia Deca – ministrul Educației și Florin Spătaru – ministrul Economiei.

Pe agenda Adunării Generale s-au aflat subiecte precum bilanțul anului 2022, bugetul și prognozele aferente anului 2023 și aprobarea Strategiei Generale a UNCJR pentru anii 2023-2024.

”Aceste întâlniri sunt foarte importante deoarece în primul rând ne vedem cu colegii președinți de Consilii Județene și putem să discutăm despre problemele Consiliilor Județene ca și instituții. La acest gen de evenimente participă și miniștri, și în cazul nostru la eveniment a participat și prim-ministrul României. Au fost prezenți și ministrul Finanțelor și ministrul Dezvoltării, precum și reprezentanți ai mai multor ministere, secretari de stat de la Ministerul Transporturilor, Mediul și Educației. Bineînțeles, cu astfel de ocazii discutăm și despre programele guvernamentale și despre problemele bugetării anumitor servicii sau anumitor necesități ale instituțiilor reprezentate. Totodată, am discutat și despre anumite strategii pentru anul viitor pe care trebuie să le avem în vedere. Se știe, de exemplu Consiliul Județean Mureș are 21 de instituții subordonate, dar Consiliile Județene nu sunt la fel, sunt Consilii Județene care au spitale, altele care nu au spitale, noi avem aeroport, alții nu au, așadar și problemele abordate au fost de mai multe tipuri”, a declarat vineri, 17 februarie, pentru cotidianul Zi de Zi, Péter Ferenc, care deține și funcția de prim-vicepreședinte al UNCJR.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a informat că pe agenda întâlnirii s-au mai aflat subiecte precum finanțarea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și implementarea programelor de dezvoltare care sunt pe rol, cum ar fi ”Anghel Saligny” și Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Am discutat despre ce ne putem aștepta, la ce să fim atenți prin derularea acestor programe. De asemenea, s-a pus în discuție și faptul că trebuie să fim și un coordonator județean al acestor programe, deoarece este vorba de sume foarte mari și despre proiecte importante ale unităților administrative-teritoriale din județ”, a precizat Péter Ferenc.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.