”Tigrul”, pus în scenă la Palatul Culturii Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

”Tigrul”, pus în scenă la Palatul Culturii

Muzeul Județean Mureș și Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș organizează joi, 23 februarie, de la ora 18.00, în expoziția retrospectivă Pittner Olivér (1911-1971) de la etajul II al Palatului Culturii, punerea în scenă a textului de teatru contemporan ”Tigrul” – Mockumentary play”, scris de Gianina Cărbunariu, de către elevi ai clasei a XII-a B, Grupa Arta Actorului (secția maghiară), coordonați de Barabási Tivadar.
Spectacolul se va desfășura în limba maghiară, va avea o durată de 40 minute și va fi urmată de o discuție cu publicul.
”Spectacolul prezent în expoziție expune „tabloul viu” sau „radiografia lumii moderne” din prizma personajelor întâlnite în piesă, în contrast cu perspectiva artistico-plastică a lui Pittner Olivér privind orașele din Transilvania”, au informat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.
Accesul la eveniment se face pe bază de bilet de vizitare. Biletele se pot achiziționa fizic de la Casieria Palatului Cuturii sau online de pe pagina web www.muzeulmures.ro, tarifele de vizitare fiind următoarele: 25 de lei pentru adulți, 12 lei pentru pensionari și 6 lei pentru elevi și studenți.

„Faptul divers de la care porneşte ficţiunea este evadarea unui tigru siberian de la Grădina Zoologică din Sibiu în decembrie 2011. După ce a petrecut trei ore în libertate parcurgînd pădurea de lângă Zoo, tigresa Mihaela a fost găsită de echipele de urmărire şi împuşcată mortal. Situaţia aduce în prim-plan cîteva teme fundamentale ale societăţii actuale: captivitate versus libertate, ”erorile” din sistem, teama centrului de periferie şi a periferiei de centru”, a explicat dramaturgul Gianina Cărbunariu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE