Mureș: Proiect judeţean pentru combaterea consumului de droguri Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 372 Vizualizări

Mureș: Proiect judeţean pentru combaterea consumului de droguri

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a declarat că la nivelul judeţului se implementează un proiect pentru combaterea consumului de droguri după ce s-a constatat că există numeroase cazuri de şoferi drogaţi la volan, iar 43% din tinerii care consumă substanţele interzise susţin că o fac în anturaj, informează www.agepres.ro.
”Vreau să vă spun că acum suntem în implementarea unui proiect judeţean pentru combaterea consumului de droguri şi 43% din tineri din judeţul Mureş care consumă droguri o fac din anturaj, din anturaj şi asta nu înseamnă reţea. Anturajul şi-l procură 80% de pe internet (…) Nu este săptămână lăsată de la bunul Dumnezeu să nu comunicăm că a fost prins cineva (…) Problema cea mai mare este că unii consumă droguri şi se urcă la volan: câţi oprim, atâţia identificăm cu drug testul. E foarte periculos”, a declarat presei, luni, prefectul Mara Togănel.
Prefectul a adăugat că a mers în licee şi în alte şcoli şi că şi-ar dori ca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş să recunoască fenomenul, iar părinţii să iasă din starea de negare, astfel încât „să putem să începem să vindecăm acest lucru.”
”Mi-ar plăcea ca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean şi tot managementul educaţional să vorbească despre lucrurile acestea, nu să spunem că suntem elite şi numai lucruri bune avem. Să vorbim pentru că se consumă droguri şi avem a face cu minori. S-au întâmplat situaţii de sevraj la SMURD şi vă daţi seama, fiind minor, a trebuit să contactăm părinţii, aparţinătorii, nu putem decide noi. Părinţii nu acceptă! Îi înţeleg foarte bine, pentru că noi încă suntem în starea de negare că avem o problemă. Nu suntem nici măcar în acceptare ca să putem să începem să vindecăm acest lucru. Dar încet, încet vorbim cu părinţii. Este complicat să-i spui unui părinte că are un copil care consumă droguri, preferă să creadă că i s-a pus în băutură sau în alte lucruri”, a afirmat Mara Togănel.
Prefectul a arătat că a purtat discuţii cu deţinătorii de cluburi şi cu cei care organizează activităţi sociale în judeţul Mureş cu privire la această situaţie şi că deja părinţii încep să fie foarte selectivi, ”nu-şi mai lasă copiii oriunde, doar dacă ştiu că au siguranţă, că paharul de la bar până la masă ajunge intact.”
”Deci încet, încet lucrurile se vor dezmorţi, dar e nevoie de parteneriatul părinţilor”, a precizat Mara Togănel. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE