Luduș: Bani pentru cultură, recreere și religie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Luduș: Bani pentru cultură, recreere și religie

În Bugetul orașului Luduș pentru anul 2023 a fost aprobată suma de 68.776.000 de lei la partea de cheltuieli, cu cele două secțiuni, respectiv suma de 37.328.000 de lei la secțiunea de funcționare și suma de 31.448.000 de lei la secțiunea de dezvoltare. La repartizarea acestor sume pe capitole, subcapitole și paragrafe, la capitolul 67.02 „Cultură, recreere și religie” a fost cuprinsă suma de 12.203.000 de lei, cu 390.000 de lei mai mult decât în bugetul anului precedent.

Din suma totală, cea mai mare alocare, 7.679.000 de lei, revine proiectului finanțat din fonduri europene, obiectiv în care este cuprinsă Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”. Pentru salariile și cheltuielile materiale de la Biblioteca Orășenească unde își desfășoară activitatea două persoane a fost prevăzută suma de 167.000 de lei, iar pentru salariile, întreținerea și funcționarea Casei de Cultură, cu un șef de Birou, un magazioner și o persoană la întreținere, adăugând și evenimentele culturale, au fost alocați 580.000 de lei. O altă sumă importantă, 1.547.000 de lei, este prevăzută pentru salariile și cheltuielile materiale de întreținere și funcționare la Bazinul de înot didactic, Sala de sport și Stadion (14 salariați). Pentru cheltuielile de întreținere și funcționare și a salariilor celor 9 angajați care se ocupă de activitatea de administrare a parcurilor și a zonelor verzi din oraș s-a prevăzut suma de 1.628.000 de lei. La același capitol s-au prevăzut sume de bani pentru: consolidarea și restaurarea monumentelor istorice – 280.000 de lei; Cheltuieli cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice de la 1 octombrie, precum și tradiționala sărbătorire a cuplurilor care aniversează 50 de ani de conviețuire, „Nunta de Aur” – 60.000 de lei. Sportul primește atenția cuvenită prin suma de 150.000 de lei atribuită Asociației Club Sportiv Mureșul Luduș și Crosului organizat pentru copii, tineret și seniori cu numele cunoscutei atlete ludușene Ella Kovacs, o competiție tradițională organizată de Atletic Club Sportin Luduș, întrecere sportivă înscrisă în calendarul Federației Române de Atletism.

Un obiectiv intrat de puțină vreme în atenția administrației publice locale, amenajarea piscicolă de pe Brațul mort al râului Mureș, care se bucură de atenția pescarilor din oraș și din zonă primește suma de 68.000 de lei pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare. Obiective deosebit de importante pentru întreaga comunitate a orașului, indiferent de religie sau etnie sunt Capelele mortuare. Pentru acest an în care se prevăd lucrări de reparații și investiții, pe lângă cheltuielile de întreținere și asigurarea utilităților de apă – canal, gaz și energie electrică a fost prevăzută suma de 44.000 lei.

Este evident că acum, la început de an, acestea sunt necesitățile, dar în caz de alte priorități, rectificările bugetare aprobate de Consiliul Local vor pune în ordine firească prioritățile apărute pe parcurs.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE