Șase obiective turistice de vizitat în Sighișoara Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

Șase obiective turistice de vizitat în Sighișoara

Sighișoara este unul dintre cele mai  frumoașe orașe medievale din țară, o destinație turistică preferată de cei pasionați de istorie și artă. Se spune că urbea Sighișoara datează de la 1280, fiind casă pentru meșteșugari. Odată un important centru cultural și comercial, astăzi orașul Sighișoara este un exemplu al arhitecturii medievale.

Orașul a ajuns renumit datorită Cetății Sighișoara și a festivalului Medieval. Este unica cetate fortificată locuită din România și grație acesteia, orașul a fost inclus în Patrimoniu Unesco începând cu 1999.

Piața centrală a cetății este presărată cu numeroase cafenele, baruri și restaurante, adesea pline de turiști. Un tur al Sighișoarei începe și se termină în această piață, un bun prilej pentru o cafea și câteva minute de relaxare. Puteți să admirați arhitectura medievală în timp ce vă bucurați de preparatele tradițioanale sau puteți să vă relaxați la un joc alături de prieteni. Pasionații de gambling pot accesa https://cazinoro.com/pacanele-gratis/, unul dintre cazinourile online de top din România fiind Mr Bit Casino.

Mai jos vă aducem în atenție opt obiective turistice ce merită vizitate într-un tur de o zi. Așa cum menționam și mai sus, totul pornește din vestitate cetate a Sighișoarei.

Cetatea Sighișoara, centrul orașului, a fost construită în secolele al XIII-lea – al XVII-lea. Astăzi este una dintre cele mai importante repere culturale din Ardeal. Cetatea este fortificată, fiind înconjurată de ziduri înalte de până la 10 metri. Au existat și 14 turnuri ce deserveau la apăre, astăzi mai existând doar nouă.

Din aceste turnuri, cele mai importante sunt: turnul cu ceas; turnul fierarilor; turnul croitorilor; turnul măcelalilor. Turnul cu ceas a fost transformat în muzeu încă din 1989, fiind la intrarea în cetate. Ceasul din turn, cu un diametru de 2.4 metri, este în continuare funcțional.

Scara acoperită sau scara școlalilor a fost construită în 1642 și era folosită de școlarii care învățau la liceul Haltrich. Inițial scara era recunoscut ca fiind scara cu 300 de trepte, astăzi mai avâdn doar 175.

Biserica Mănăstirii este următorul obiectiv turistic pe care-l recomandăm, fiind chiar lângă Turnul cu Ceas. Biserica a fost ctitorită în 1298, inițial aparținând călugărilor dominicani. Ulterior aceasta a fost cucerită de șași și convertită la Luteranism.

Casa Vlad Dracul se află în cetate, în apropierea Turnului cu Ceas. Aceasta este una dintre cele mai vechi case din Sighișoara și se spune că aici s-ar fi născust Vlad Țepeș. Astăzi, casa găzduiește un faimos restaurant cu specific medieval.

Biserica din Deal veghează asupra cetății și, de asemenea, asupra orașului Sighișoara. Un exemplu de arhitectură gotică, această biserică a fost reconstruită de mai multe ori între secolele XVIII – XVI. Ultima renovare a acesteia a fost făcută în 1999-2004, aducându-i premiul Patrimoniului Cultural European.

Rezervația Naturală Breitea este un alt obiectiv turistic ce merită toată atenția noastră. Loc unic în Europa, aceasta este cea mai mare rezervație de stejari multi-seculari, dar și un habitat ce găzduiește peste 300 de specii de plante. Se află la doar 4 kilometri de Sighișoara, pe drumul ce duce spre Mediaș.

Totodată, în Sighișoara veți putea vizita numeroase muzee, cum ar fi Casa Breselelor sau Muzeul Municipal de Istorie. Nu ratați primăria din Sighișoara. Dacă vă aflați în tranzit sau pentru o scurtă vacanță prin Sighișoara, opriți-vă puțin și descoperiți urbea la pas. Cu siguranță nu vă veți plictisi!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE