Semaforizare inteligentă în 40 de intersecții din Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3856 Vizualizări

Semaforizare inteligentă în 40 de intersecții din Târgu Mureș

Autoritățile locale din Târgu Mureș au început demersurile pentru demararea lucrărilor din cadrul proiectului de management al traficului din municipiu, în vederea decongestionării transportului și reducerea poluării din oraș, a anunțat miercuri, 22 februarie, Alexandru György, viceprimar al municipiului Târgu Mureș.

Prin intermediul unei postări făcută pe pagina sa de Facebook, Alexandru György a precizat că ”prima parte a proiectului este finanțată din fonduri europene POR 2014-2020” și vizează ”semaforizarea inteligentă a 40 de intersecții, cu prioritizarea și optimizarea transportului public de călători la nivelul municipiului Târgu Mureș”, precum și ”interconectarea inteligentă și monitorizarea video a intersecțiilor cu camere de supraveghere zi/ noapte.”

”În cele 40 de intersecții se vor monta echipamente de monitorizare și control trafic (senzori viteză, module detecție numărătoare autovehicule / monitorizare trafic, dispozitive de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare, instalații de semaforizare). Ne-am întâlnit cu reprezentanții firmei (Swarco Traffic România) care va implementa proiectul, pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de semnarea contractului – care a fost înregistrat în urmă cu o zi. Sistemul se va putea seta în funcție de zonele cu aglomerări în trafic și de orele de vârf, iar personalul care va activa în Centrul de Comandă și Control Management Trafic va fi instruit corespunzător”, a explicat viceprimarul liberal al municipiului Târgu Mureș.

Potrivit acestuia, proiectul mai are în vedere reducerea timpului de așteptare la trecerile de pietoni, accesibilizarea trecerilor de pietoni inclusiv pentru persoane cu dizabilități locomotorii, vizuale și auditive, prin efectuarea de lucrări și montarea dispozitivelor aferente.

”Sistemul cu primele 40 de intersecții integrate ar urma să fie funcțional în 2024, iar pentru a doua etapă se asigură finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul de management al traficului va fi etapizat până la “acoperirea” tuturor intersecțiilor din oraș. Prognozăm că, mulțumită și proiectelor complementare pe care le derulează în prezent municipalitatea, va crește atractivitatea sistemului de transport public din municipiu și se vor micșora timpii de staționare în trafic, ceea ce va determina și reducerea poluării”, a conchis Alexandru György.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE