”Castrvm Novis. Construim viitorul din trecut”, la Muzeul Județean Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 190 Vizualizări

”Castrvm Novis. Construim viitorul din trecut”, la Muzeul Județean Mureș

Muzeul Județean Mureș organizează joi, 16 martie 2023, de la ora 18.00, în Sala Multimedia, în cadrul programului ”Joia Muzeală #7”, proiecția filmului documentar ”Castrvm Novis. Construim viitorul din trecut”, realizat de Andor Fábián,

”Participarea la eveniment se va face pe baza biletului de vizitare a Muzeului, în valoare de 15 lei adulți, 3 lei studenți/ elevi sau 7 lei pensionari. Locurile sunt limitate, rezervările se fac telefonic la numărul 0749-912.992 sau prin e-mail pr@muzeulmures.ro”, au informat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

Programul se va desfășura în limba maghiară.

Filmul va fi urmat de o discuție cu Andor Fábián, regizorul documentarului ”Castrvm Novis” și colaborator al Muzeului în promovarea activităților de la Călugăreni. Alături de István Fábian, secretarul Asociației Milites Marisensis și cadru didactic la specializarea Istorie, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” UMFST „George Emil Palade” și Bálint Szász președintele Asociației Milites Marisensis. Asociația Milites Marisensis este prezentă aproape la toate evenimentele dedicate reconstituirilor istorice și de promovare a patrimoniului cultural – istoric antic din arealul mureşan. Discuțiile vor fi moderate de colegul nostru, Szilamér Péter Panczel, șef secție la Centrul de Cercetare a Limesului Roman și organizatorul Festivalului Roman de la Călugăreni.

”Acest eveniment face parte din seria evenimentelor speciale organizate de Centrul de Cercetare a Limesului Roman în preambulul Festivalului Roman de la Călugăreni, care a ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție și care va avea loc în 5 august 2023, cu scopul de a promova cercetările arheologice de la Situl roman de la Călugăreni. Filmul documentar realizat de Andor Fábián prezintă povestea Asociației Castrum Novis din Sibiu și o parte din activitatea asociației de a păstra tradițiile istorice romane legate de comuna Cristian, județul Sibiu. Construim viitor din trecut este mesajul filmului documentar, acțiunea petrecându-se în castrul construit de asociație în Cristian, Sibiu și inaugurat în cadrul primei ediții a Festivalului „Castrvm Novis”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE