Business și branding, la ”Transylvania Summit” 2023 Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1373 Vizualizări

Business și branding, la ”Transylvania Summit” 2023

Prima ediție a evenimentului privat de networking intitulat ”Transylvania Summit” s-a desfășurat în perioada 24-25 februarie în sala de conferințe a Hotelului Plaza din Târgu Mureș, cu scopul de a prezenta și consolida potențialul de business al județului Mureș, al Transilvaniei, și al României. Lista celor 30 de invitați speciali din întreaga lume a cuprins investitori din domenii variate precum business, branding, educație, sănătate, cultură și nu în ultimul rând inovație.

Iubirea, la temelia unui nou început

Organizatorul principal al conferinței, omul de afaceri mureșean Doru Borșan, CEO al companiei Neotech City și fondator al ecosistemului RUA – Români Uniți Acasă, a precizat că ”Transylvania Summit” își propune să devină cea mai importantă inițiativă de atragere de investiții și investitori în România, dar și un facilitator pentru start-up-uri și proiecte cu potențial din România, în căutare de capital de investiție, precum și un mediu de dialog între business-uri de succes și administrațiile publice.

”Mă bucur că suntem împreună atât de mulți, atât de frumoși, atât de puternici”, a spus, în debutul evenimentului, Doru Borșan.

În continuare, organizatorul principal al ”Transylvania Summit” a caracterizat evenimentul ca fiind ”ceva incredibil” deoarece ”niciodată nu a fost planificat”, ci ideea organizării acestuia s-a înfiripiat abia în urmă cu aproximativ două luni.

În continuare, Doru Borșan a transmis mulțumiri tuturor celor care au spus ”prezent”, dar și celor care au contribuit la organizarea summitului ”în Târgu Mureș, în Transilvania, în România”, și a mărturisit că simte și se bucură de energia pozitivă a participanților.

”Avem un brand enorm, Transilvania. Marea schimbare trebuie să înceapă de astăzi. Avem nevoie, România, Transilvania, județul Mureș, pentru start, de ajutorul dumneavoastră. Suntem deștepți, suntem un popor bun”, s-a adresat celor prezenți Doru Borșan, care a amintit apoi de ospitalitatea recunoscută a românilor, dar și de potențialul de business al țării noastre în domenii precum industrie și agricultură, dar și în zona universitară.

”Avem un potențial enorm și avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a promova viețile noastre, realitatea românească”, a afirmat Doru Borșan, care a mărturisit că speră ca ediția a doua a ”Transylvania Summit” va aduna la aceeași masă 500 de oameni, și, de ce nu, chiar 2.000 de participanți ”cu viziune asupra viitorului”.

În încheierea alocuțiunii sale, Doru Borșan i-a îndemnat pe participanți să construiască, împreună, ”cu iubire”, noua imagine a României și a Transilvaniei.

”Avem iubire și îngăduință, ambiție și încredere”, a conchis CEO-ul ”Transylvania Summit”.

Pasiunea de a arăta lumii o Românie frumoasă

În primul panel, intitulat ”Bun venit în România”, carismaticul om de afaceri mureșean a avut alături doi oaspeți de seamă, pe Prințesa Sophia Wolkonsky (fondatoare Castillia) și pe Dustin Plantholt (Washington DC Lobbyst).

În mesajul său, Prințesa Sophia Wolkonsky l-a caracterizat pe Doru Borșan ca fiind ”extraordinar de pasionat” să arate lumii ”tot ce are România mai bun” și și-a manifestat încrederea că discuțiile de pe scenă, dar și cele din afara scenei, vor avea ca efect ”noi oportunități în afaceri și schimburi de experiență.”

În continuare, Dustin Plantholt a afirmat despre ”Transylvania Summit” că ”nu este despre cantitate, ci despre calitate” și a avut doar cuvinte de apreciere la adresa familiei și echipei lui Doru Borșan, și, desigur, atunci când a vorbit despre potențialul Transilvaniei și al României.

Sprijin din partea autorităților județene

În cadrul aceluiași panel de ”bun venit” au transmis mesaje și Mara Togănel, prefectul județului Mureș, prezentă în sala de conferințe a Hotelului Plaza, și Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, care s-a adresat participanților prin intermediul unui mesaj video.

”Am convingerea că tot ceea ce se desăvârșește astăzi, aici, va fi, așa cum se spunea, cu bătaie lungă. Considerați prezența mea astăzi, în această dimineață, în mijlocul dumneavoastră, ca pe un respect și ca pe o întărire a parteneriatului public-privat și ca pe dorința de a oferi mureșenilor și României viziune”, a transmis prefectul Mara Togănel, care a subliniat că prioritatea numărul 1 a funcției pe care o deține este ”ca județul Mureș să intre pe sensul unic al dezvoltării.”

”În principiu, interesul investitorului străin se manifestă pe termen lung, adică presupune stabilirea unei relații pe termen lung între investitor și investiție, precum și participarea acestuia la conducerea companiei respective. Existența și atragerea investitorilor cu potențial ridicat într-o regiune se află în strânsă legătură cu oportunitatea de investiții. Pentru Consiliul Județean Mureș este o prioritate de a dezvolta o infrastructură modernă și capabilă să primească investitori de mare anvergură atât din străinătate, cât și de pe plan intern”, a transmis președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE