Seminar despre educație și combaterea discriminării la Gimnaziul ”Serafim Duicu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

Seminar despre educație și combaterea discriminării la Gimnaziul ”Serafim Duicu”

Școala Gimnazială ”Serafim Duicu” din Târgu Mureș a găzduit luni, 27 februarie, seminarul „Perspectivă privind desegregarea școlară și combaterea abandonului școlar” susținut de prof. Cristina Rusu și prof. înv. primar Laura Stan, la care au fost invitați din partea organizației Salvați Copiii Filiala Mureș, Cristina Pantea, din partea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, inspector școlar pentru învățământul primar Mihai Ungureanu-Covăsan, iar partenerul de proiect, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, a fost reprezentată de către Corina Todoran.

”Târgu Mureș își găsește loc pe harta zonelor în care se încearcă ridicarea educației la rang de valoare. Acest lucru se întâmplă la școala noastră, unde este în plină desfășurare un proiect POCU coordonat de doamna director Vidrăsan Irina, ”Abordarea integrată a sărăciei și excluziunii sociale în beneficiul comunităților marginalizate din Municipiul Târgu Mureș”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, care se desfășoară în perioada ianuarie 2022 – decembrie 2023. Acesta reprezintă un efort comun al personalului școlii alături de Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș și RomActiv Business Consulting SRL”, se precizează pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

Conform aceleiași surse, activitățile din cadrul proiectului ”caută să sprijine facilitarea accesului și participării la educație”, precum și ”combaterea discriminării și segregării cu efecte directe asupra comunității locale.”

”Având în vedere că, printre drepturile copilului, se regăsește și cel la educație prin intermediul căreia se asigură viitorul, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale ”Serafim Duicu” consideră necesară reîntoarcerea în sistemul de învățământ a copiilor, tinerilor și adulților care au renunțat din cauza apartenenței la grupuri vulnerabile care împiedicau această șansă de autodezvoltare. Reunind persoane din zone defavorizate, cursurile propuse în cadrul programelor ”A doua șansă” și ”Zep (zonă de educație prioritară pentru reducerea părăsirii timpurii a școlii)” au ca misiune dezvoltarea potențialului propriu, a încrederii în sine și primirea unei șanse pentru o viață independentă asigurând o educație de calitate pentru toți. Acțiunea de conștientizare asupra problemelor incluse în proiect are ca public-țintă copiii înscriși în program, părinții acestora și cadre didactice care participă activ în cadrul activităților propuse”, au informat reprezentanții Școlii Gimnaziale ”Serafim Duicu” Târgu Mureș.

În aceeași postare se mai precizează că ”în cadrul seminarului s-au identificat cauze, dar și soluții pentru reducerea ratei abandonului școlar.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE