”Distribuie primăvară, oferă speranță!”, campanie lansată de Poliția Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

”Distribuie primăvară, oferă speranță!”, campanie lansată de Poliția Mureș

Poliţiştii mureşeni au lansat miercuri, 1 martie, campania ”Distribuie primăvară, oferă speranță!”. Activităţile se vor derula în întreg judeţul pe parcursul a zece zile, respectiv 1-10 martie. 3.000 de carduri-mărţişor vor fi oferite în special mureşencelor, însă nu doar lor.

Campania este coordonată de Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, iar implementarea este posibilă cu sprijinul poliţiştilor care interacționează cu cetățenii. Sprijin în acest demers oferă Fundaţia Comunitară, Centrul de prevenire a violenţei în familie Târgu Mureş, DGASPC Mureș, Liga Pensionarilor, serviciile din comunitate destinate publicului, și nu numai. O mulțime de elevi s-au oferit deasemenea să sprijine în diseminarea cardurilor – mărțișor.

”Prevenirea şi combaterea violenţei în familie reprezintă o prioritate a Poliţiei Române. Campaniile derulate în comunitate au ca scop creşterea gradului de conştientizare asupra formelor de manifestare a violenţei ca o încălcare a drepturilor omului. Pe de o parte este necesară informarea din perspectiva victimizării, iar pe de altă parte din perspectiva importanţei reacţiei opiniei publice. Atât statistica locală, cât şi cea naţională sau internaţională, relevă faptul că marea majoritate a victimelor sunt femei. Motivele pentru care victimele nu iau atitudine sunt diverse, printre ele numărându-se şi necunoaşterea alternativelor, a serviciilor existente, precum şi toleranţa destul de crescută încă a comunităţii față de astfel de fapte. Sărbătorile primăverii, 1 şi 8 Martie, se adresează preponderent femeilor. Din acest considerent, s-a apreciat ca oportună derularea unei campanii care să marcheze aceste zile într-un mod inedit, acela de a promova schimbarea în bine, asociată anotimpului ce stă să înceapă, schimbare ce începe cu fiecare dintre noi”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform sursei citate, sloganul campaniei este ”Distribuie primăvară, oferă speranță!” tocmai pentru ”a accentua posibilitatea schimbării, a ieşirii dintr-o relaţie abuzivă”, iar activitățile ”urmăresc și conştientizarea rolului fiecăruia dintre noi, atât în gestionarea propriei vieţi, cât şi în ajutorarea celor ce au nevoie de sprijin.”  

”Dacă ne dorim familii cu mai puţină violenţă, atunci trebuie să ne implicăm cu toţii. Simplul gest de a oferi cuiva un card cu surse de ajutor transmite atât informaţii, cât şi susţinerea celui care are nevoie de curaj pentru a lua atitudine. Distribuirea cardurilor, de altfel iniţierea acestui demers de către poliţişti, subliniază odată în plus interesul şi implicarea instituţiei în lupta cu acest fenomen larg răspândit, cu consecinţe complexe. Vă invităm să vă alăturaţi şi dumneavoastră! O puteţi face prin simpla oferire, inclusiv online, a cardului cu informaţii privind resursele din comunitatea mureşeană! Vă mulţumim!”, a mai transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE