Premierul României, Nicolae Ciucă, a vizitat Institutul Inimii Târgu Mureș: ”Transmit mesajul ferm de susținere guvernamentală a extinderii Institutului Inimii!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 844 Vizualizări

Premierul României, Nicolae Ciucă, a vizitat Institutul Inimii Târgu Mureș: ”Transmit mesajul ferm de susținere guvernamentală a extinderii Institutului Inimii!”

Guvernul României își manifestă susținerea fermă pentru construcția noului Institut al Inimii, este mesajul transmis de Prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă, cu ocazia vizitei efectuate joi, 2 martie, la  Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

„Zeci de mii de copii și oameni de toate vârstele au primit o nouă șansă la viață de la echipa medicală a Institutului Inimii din Târgu Mureș. Anual, această echipă a excelenței realizează 1000 de intervenții chirurgicale cardiovasculare, dintre care peste 250 la copii,  4000 de proceduri de cardiologie intervențională, peste 6000 de pacienți adulți și copii tratați și externați. Progresul activității medicale din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș este impresionant. Am vizitat astăzi această unitate medicală de elită pentru a transmite mesajul ferm de susținere guvernamentală al extinderii Institutului Inimii.  Am aprobat recent în guvern construirea unui nou Centru Chirurgical Cardiovascular al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant, împreună cu alte 26 de obiective importante din domeniul sănătății. Investiția de la Târgu Mureș, de peste 523 de milioane de lei, o vom asigura din finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Îmbunătățim astfel condițiile și creștem cu peste 50% capacitatea Institutului Inimii de a realiza intervenții medicale pentru sănătatea oamenilor. Felicit echipa medicală și managerială a Institutului, îi doresc succes mai departe în misiunea salvării vieții oamenilor! Apreciez efortul autorităților locale și le încurajez să susțină în continuare această unitate medicală de elită!”, a declarat prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

 

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre viitorul acestui proiect și despre susținerea pe care Guvernul a acordat-o pentru ca proiectul construirii noii clădiri a IuBCVT să ocupe prima poziție în lista proiectelor finanțate la nivel național. 

“I-am mulțumit premierului Nicolae Ciucă pentru susținerea acordată acestui proiect, care prevede construirea de la firul ierbii a primului spital public din județul Mureș, după 30 de ani. Guvernul Ciucă demonstrează că finanțările din sănătate urmează mereu excelența și competența. Drept dovadă, proiectul de construire a noului Institut al Inimii deschide lista celor 27 de unități medicale ce vor primi finanțare parțială în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență al României. În aprilie 2026, Institutul Inimii trebuie să primească pacienții în casă nouă, iar liberalii mureșeni vor susține fiecare etapă pentru ca acest proiect să devină realitate”, a afirmat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IuBCVT, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, a prezentat modul în care se desfășoară activitatea în cadrul Institutului în actuala formulă de funcționare. În plus, Horațiu Suciu a menționat că Institutul va rămâne în continuare în conexiune cu clădirea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pentru a oferi pacienților tratamentul de care au nevoie.

„Se realizează un proiect de generație: noul Institut al Inimii aduce la Târgu Mureș aproape 105 milioane de euro. Devenim, astfel, obiectivul aflat pe primul loc din România, în strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate, finanțat prin PNRR. Visul mai multor generații de specialisti cardiovasculari a primit girul Guvernului României. Avem încă o confirmare a celor 50 de ani de excelență la Târgu Mureș în domeniul tratării bolilor cardiovasculare. Este recunoașterea muncii unui mare colectiv de profesioniști, ale căror rezultate certifică folosirea cu folos a acestei sume impresionante, care va fi investită în sănătatea oamenilor. Mă bucur, așadar, că România intră pe drumul firesc al prețuirii performanței și al promovării meritocratiei”, a spus profesorul Horațiu Suciu despre proiectul Institutului. 

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a afirmat că proiectul construirii noului sediu al Institutului Inimii reprezintă un angajament onorat față de mureșeni, acesta fiind cel mai important proiect de județ în domeniul sănătății.

“Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru noul Institut al Inimii. Județul Mureș a primit astăzi vizita Prim-ministrului României, domnul Nicolae Ciucă, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, însoțit de o delegație formată din reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului. Astăzi am transmis mulțumirile noastre pentru recunoașterea performanței arătată de Guvernul României tuturor mureșenilor. I-am prezentat Premierului detalii despre cel mai important proiect de județ în domeniul sănătății, clasat primul în lista națională a investițiilor în sănătate finanțate prin PNRR”, a spus prefectul Mara Togănel.

Construirea Centrului Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș are o valoare de 105 milioane de euro, finanțată prin fonduri PNRR. Noua clădire este localizată în imediata apropiere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, cu care va fi conectat, va respecta aceeași structură în privința secțiilor clinice și numărului de paturi, dar va asigura o creștere semnificativă a numărului de pacienți investigați și tratați prin proceduri de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională. Noul spital va avea patru săli de operație, dintre care una hibridă și săli de angiografie și cateterism cardiac în care se vor efectua cu peste 50% mai multe intervenții, atât la copii, cât și la adulți.

(Advertorial, Biroul de Presă PNL Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE