Multiplicarea rezultatelor Think Global Act Digital Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Multiplicarea rezultatelor Think Global Act Digital

UMFST „G.E.Palade” Târgu-Mureș – Facultatea de Economie și Drept, str. Livezeni 69 a găzduit joi, 2 martie, de la ora 14.00, un eveniment de multiplicare a rezultatelor Think Global Act Digital, proiect Erasmus + KA2 – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici KA226 – Parteneriate pentru pregătirea educației digitale.

Evenimentul a debutat cu o activitate în plen, cu invitați din mediul academic și social, urmată de ateliere de lucru despre Tehnologia în viitorul educației. Educația digitală incluzivă, Motivarea elevilor cu soluții digitale inovative (dedicat elevilor), Soluții de tip cloud pentru educație, Producție digitală în acțiune (dedicat cadrelor didactice și elevilor). Proiectul Erasmus „Think global, act digital” este destinat pentru a crește gradul de conștientizare  în rândul participanților, privind importanța utilizării tehnologiei, de a fi în tendințe cu viteza  tehnologică din zilele noastre, eliminând discrepanțele între cei care au acces și cei care nu au, cei care  au nevoie de sprijin special și cei care sunt autonomi. Cel mai important beneficiu al învățării digitale față de metodele de învățare este că oferă  profesorilor posibilitatea de a proiecta, curriculum-ul bazat pe ritmul și abilitățile fiecărui elev în parte.

Prezența Secretarului de Stat în Ministerul Educației, Ionel-Florian Lixandru, a dat plusvaloare acestui parteneriat.

”Prima dată când am venit la Târgu Mureș se întâmpla în anul 2018 și am avut plăcerea să vizitez prima școală din oraș, și anume Școala Gimnazială „Friedrich Schiller, tot la un astfel de eveniment, la terminarea unui alt proiect Erasmus, prin care Școala dovedește că valorile europene sunt la ele acasă, era un proiect interesant care m-a captat și pe mine și pe cei prezenți la eveniment în acel moment. Nu e singurul proiect pe care Școala Gimnazială „Friedrich Schiller l-a implememtat, mai erau și altele, și pentru acest efort Ministerul Educației a recompensat Școala cu acordarea în anul 2019 a certificatului de Școală Europeană. Felicitări! ”, a menționat Secretar de Stat în Ministerul Educației – prof. dr.  Lixandru Florian.

Proiectul urmărește să trezească interesul și să îi determine pe participanți să exploreze oportunitățile de învățare  oferite de formarea e-Learning și de Pachetul de resurse digitale. În modelul convențional de predare,  tutoratul unu-la-unu nu este doar plictisitor și ineficient, ci devine aproape imposibil de implementat  într-o clasă cu un număr mare de studenți.

”Astăzi, am avut ocazia cu toții să înțelegem ce înseamnă spiritul Erasmus , pentru că de fapt acesta este scopul principal al acestui program european, acela de a îmbogăți vieți, de a deschide minți”, a menționat prorector conf. dr. Ștefănescu Daniela – expert Erasmus.

 Dana Bendriș, directoarea Școalii Gimnaziale „Friedrich Schiller a vorbit despre obiectivele proiectului Erasmus, respectiv acces îmbunătățit la o educație incluzivă de înaltă calitate prin creșterea competențelor și dezvoltarea învățării digitale inovatoare, crearea de conținut educațional digital, interactiv și creativ bazat pe TIC, instrumente electronice și abordări  ale pedagogiei deschise. Un alt obiectiv vizează incluziunea socială și solidaritate, prin multiplicarea oportunităților de mobilitate în scop educațional pentru tineri.

”La nivelul județului Mureș avem foarte multe unități de învățământ care, după modelul Școlii Gimnaziale „Friedrich Schiller, au aplicat și se dezvoltă foarte frumos din punct de vedere al proiectelor europene”, a specificat Insp. șc. gen. – prof. drd. Pășcan Sabin Gavril.

Felicitări și mulțumiri a transmis în cadrul evenimentului și Daniel Ștefan – decan, FED, menționând că, Erasmus, un teolog și erudit neerlandez, a combinat această combinație de înțelegere și un refuz major al conflictelor, devenind ”primul european conștient”, luptând împotriva ignoranței, superstițiilor și structurilor autoritare tradiționale.

Proiectul Think Global Act Digital se defășoară în perioada 31.03.2021-01.04.2023, grant aprobat 185.556 euro. Elevii care s-au evidențiat în cadrul proiectului sunt Cotlărciuc Alexandru, Doarje Ilinca, Fărcaș-Câmpian Paul, Moldovan Cristina, Trif Titus.

Organizatorii evenimentului au fost Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” Târgu-Mureș, parteneri Asociația Absolvenților  Universității „Petru Maior”, Editura Edu, UMFST „G. E. Palade” din Târgu-Mureș.

Sponsori: „Selgros”, Tipografia „Apostrof”, Asociația de părinți a Șc. Gim. „Friedrich Schiller”  Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE