Controale înăsprite la importurile de păsări și porci Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

Controale înăsprite la importurile de păsări și porci

Mureșeanul Barabási Antal Szabolcs, care deține funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat, în data de 1 martie, la o ședință operativă a Centrului Național de Combatere a Bolilor (CNCB).

Ședința s-a desfășurat la inițiativa Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a fost condusă de Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar din partea Ministerului Afacerilor Interne a participat secretarul de stat dr. Raed Arafat.

”În urma situațiilor prezentate s-a hotărât adopatarea unei Decizii cu privire la respectarea măsurilor de carantină și de respectare a măsurilor sanitar-veterinare în ceea ce privește transporturile de animale vii, în special transporturilor de păsări și porci, care intră în România și de asemenea care circulă prin regiunile declarate zone afectate de virusul pestei porcine africane și cu tulpina înalt patogenă a gripei aviare H5N1. Discuțiile și prezentările susținute în cadrul acestei întâlniri s-au axat în mod special pe procedura de control la graniță și în proximitatea graniței, astfel în urma ședinței s-a ajuns la necesitatea intensificării acestor controale. În această acțiune, medicii veterinari vor colabora cu structurile responsabile ale statului român: Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Națională și Administrarea Fiscală, Autoritatea Vamală Română și Poliția Locală”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Barabási Antal Szabolcs.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE