Home / Cultură / Un spectacol unic, la Târgu Mureș: ”Iepure alb, iepure roşu“

Un spectacol unic, la Târgu Mureș: ”Iepure alb, iepure roşu“

Distribuie

Sala Mică a Teatrului Național din Târgu Mureș va găzdui luni, 13 martie, de la ora 19.30, reprezentația ”Iepurele alb, iepurele roșu”, de Nassim Soleimanpour.

Veţi participa? Veţi fi manipulaţi? Veţi asculta? Veţi asculta cu adevărat? Fără repetiţii prealabile, fără regie, cu un actor diferit la fiecare reprezentaţie şi o scenă pe care se află un text sigilat în plic, piesa renumită pe plan internaţional ”Iepure alb, iepure roşu” a dramaturgului iranian Nassim Soleimanpour propune un experiment teatral îndrăzneţ şi, totodată, ne aminteşte de forţa transformatoare şi transgresivă a teatrului. Împiedicat de regimul de la Teheran să îşi părăsească Iranul natal, Soleimanpour a scris o piesă care a străbătut lumea în locul său. Publicul va însoţi fiecare nou interpret într-o călătorie în necunoscut, unde va descoperi ceva personal şi profund, va explora limitele libertăţii şi, în cele din urmă, zona în care teatrul îl poate duce.

După premiera din 2011, piesa a fost tradusă în peste 25 de limbi şi a fost jucată de peste 1.000 de ori de unele dintre cele mai importante nume din teatru şi film, printre care actorii Whoopi Goldberg, Nathan Lane, John Hurt, Simon McBurney, Stephen Fry, Sinead Cusack, Marcus Brigstocke şi Ken Loach.

Spectacolul este produs de Aurora Nova, îl va avea în distribuţie pe Cristian Iorga, va avea o durată de aproximativ 50-60 de minute şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

În data de 13 martie, spectacolul va fi reprezentat, concomitent, de companii din 32 de ţări, din Australia, Brazilia, Canada, Columbia şi Danemarca, până la Africa de Sud, Nicaragua, Ucraina şi Taiwan.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe platforma www.biletmaster.ro, iar biletele în format fizic pot fi achiziţionate de la casierie de luni până vineri între orele 9.00 – 19.00 şi, în weekend, cu o oră înainte de reprezentaţii.

Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0365-806.865.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.