Home / Administratie / ITM Mureș, zeci de controale în domeniul relațiilor de muncă, în ianuarie 2023

ITM Mureș, zeci de controale în domeniul relațiilor de muncă, în ianuarie 2023

Distribuie

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii ianuarie 2023 au fost efectuate 61 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea instituției, aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, respectarea prevederilor legale privind munca de noapte, transmiterea registrului cu toate elementele din contractul individual de muncă în format electronic, în termenul legal.

”Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 10 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activității. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 36 agenți economici, din care 5 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, din care 27 avertismente şi 32 amenzi în cuantum de 271.300 lei și s-au dispus 189 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost identificate persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: restaurante, colectarea deșeurilor nepericuloase, hoteluri și alte facilități de cazare similare, fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice, tratarea și eliberarea deșeurilor nepericuloase.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Femeie decedată într-un incendiu, în Sărmașu

Distribuie Pompierii Secției Sărmașu au fost solicitați să intervină miercuri, 29 martie, pentru lichidarea unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.