Marșul pentru Viață 2023: ”Drepturile omului încep din pântece” Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 383 Vizualizări

Marșul pentru Viață 2023: ”Drepturile omului încep din pântece”

Organizații din toată România și din Republica Moldova desfășoară o nouă ediție a Lunii pentru viață 2023, care va culmina sâmbătă, 25 martie, cu Marșul pentru viață, desfășurat în peste 250 de localități de pe ambele maluri ale Prutului. Tema națională a actualei ediții este: „Viitorul este pro-viață” iar sloganul ”Drepturile omului încep în pântece”, arată calea pentru acest viitor, care trebuie să înceapă acum și cu respectarea dreptului la naștere al fiecărei ființe omenești.

Ultimele date statistice arată că în 2020 au fost peste 31.000 de avorturi în țara noastră, ceea ce reprezintă 14% din numărul total de sarcini, însă în cei 30 de ani de la Revoluție, 1990-2020, au fost peste 8 milioane de copii legal avortați în România.

Marșul pentru Viață are drept scop schimbarea și îmbunătățirea legilor pentru protejarea vieții nenăscute, interzicerea avortului dar și sprijinirea femeilor însărcinate aflate în situații dificile. Marșul pentru viață este un eveniment anual, dar educația pro-viață și apărarea vieții sunt importante pe tot parcursul anului. În luna martie celebrăm, mai mult ca oricând, Creația deoarece acum natura revine la viață, începe anotimpul bucuriei și al speranței iar sărbătoarea care le simbolizează pe toate este cea a Buneivestiri, când Fiul lui Dumnezeu devine Om, într-o lucrare tainică de iubire în ființa omenească. Tot acum celebrăm și Ziua Copilului Nenăscut.

La Târgu Mureș, ajuns la ce-a de-a 12-a ediție anul acesta, Marșul pentru Viață va avea loc sâmbătă, în 25 martie, începând cu ora 12,00 în Piața Teatrului.

Vor fi rostite scurte locuțiuni, artiști locali ne vor încânta sufletele cu melodii frumoase, copilașii prezenți se vor putea bucura de baloane multicolore, iar această ediție a Marșului ar putea să ne aducă și o surpriză…

Va urma un marș al tăcerii prin centrul orașului.

Marșul pentru Viață este organizat de Protopopiatul greco-catolic din Târgu-Mureș și Râciu în parteneriat cu Protopopiatul ortodox din Târgu Mureș, alte culte creștine și organizații pro-viață.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE