Home / Invatamant / Școala Gimnazială Nr. 7 în parteneriat educațional

Școala Gimnazială Nr. 7 în parteneriat educațional

Distribuie

     La aproape 4 ani de la ultima revedere, Școala Gimnazială Nr. 7 din Târgu Mureș are bucuria să anunțe o nouă întâlnire în cadrul Parteneriatului Educațional încheiat cu Liceul Teoretic Român- Spaniol „Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău, Republica Moldova și Gimnaziul „ Bányai Julia” din Kecskemét, Ungaria. 

            Providența a făcut ca la începutul anilor 2000, două profesoare, din Târgu Mureș, respectiv din Chișinău, să se întâlnească și să lege o strânsă și fructuoasă prietenie.  Împărtășirea unor idei și a unor experiențe a condus la un îndelungat schimb de experiență între profesorii și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7, pe de o parte, și cei ai Liceului Teoretic „Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău, pe de altă parte, schimb la care, nu după mult timp, s-a alăturat și Gimnaziul „ Bányai Julia” din Kecskemét, Ungaria.

            Astfel, pe parcursul a aproape 20 de ani, peste 150 de profesori și elevi ai celor trei școli au dat curs invitației reciproce de a experimenta viața școlară și chiar și cea de familie într-o altă țară, într-o regiune diferită de cea cunoscută lor. Elevi și cadre didactice ale acestor trei școli au cunoscut dascăli și familii ale elevilor școlilor prietene, au participat la orele din programul școlar, precum și la diversele activități propuse în cadrul parteneriatului.

            Anul acesta, în perioada 4-8 martie, e rândul Școlii Gimnaziale Nr.7 să primească oaspeți veniți de departe, prieteni care vor fi antrenați în manifestări educative și recreative, propuse pe parcursul celor câteva zile.

            Invitații vor sosi în data de 4 martie în Târgu Mureș, unde vor fi așteptați cu nerăbdare de către profesorii și elevii școlii gazdă, urmând ca în data de 5 martie să descopere împreună frumusețea județului Mureș și a împrejurimilor acestuia.

            Dar, nu uităm nici de școală!

            Astfel, luni, 6 martie 2023, profesorii și elevii invitați vor lua parte la lecțiile demonstrative propuse de dascălii și elevii școlii gazdă. Începând cu ora 12:00, elevii școlilor partenere se vor întrece într-un meci sportiv și vor afla cât de pricepuți sunt într-ale fotbalului și ale baschetului. Apoi, dascălii invitați și cei gazdă vor participa la dezbateri pe teme educative și își vor împărtăși păreri din experiența de la clasă sau din afara ei. După ora 16:00, invitații vor vizita cele mai importante obiective turistice ale municipiului Târgu Mureș, urmând ca marți, 7 martie, să ia parte la atelierele de lucru desfășurate în școală între orele 09 -11:00, precum și la „Festivalul Copilăriei”, organizat de școala gazdă începând cu ora 12:00, la Centrul Cultural „ Mihai Eminescu”. 

             Nici Platoul Cornești nu va fi ocolit,  acesta oferind invitaților ocazia de a se recrea câteva ore în natură.

             Ziua se va încheia cu o cină festivă, în onoarea școlilor partenere și a invitaților, iar miercuri, 8 martie, profesorii și elevii școlilor prietene se vor îndrepta spre casă, ducând cu ei amintirea unor experiențe de neuitat, dar și speranța unei revederi apropiate.


De asemenea, verificati

Bacalaureat 2023: calendar și reguli

Distribuie Monitorul Oficial al României partea I, Nr. 873 din 5 septembrie 2022 a publicat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.